Elhunyt Szép Tamás

Fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy Szép Tamás, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja, életének 74. évében, 2020. december 26. napján elhunyt.

Okleveles könyvvizsgálói végzettséget az Állami Képesítő Bizottságnál szerzett, költségvetési minősítéssel rendelkezett.

Pályáját meghatározta az államigazgatás iránti elkötelezettsége, 1971-1986. években a Pénzügyminisztérium Ellenőrzési Főosztálya főmunkatársa volt, 1986-1989. években a Legfelsőbb Bíróságnál főosztályvezetőként dolgozott.
1989-1992 között visszatért a Pénzügyminisztériumba, annak Gazdasági-Üzemeltetési Főosztályát főosztályvezetőként irányította.
1992-ben saját céget alapított, az SZT.-SZÉP TAMÁS Könyvvizsgáló és Adószakértő Kft-t, amelyben ügyvezetőként végezte széles körű könyvvizsgálói munkáját. A költségvetésben, a minisztériumoknál és az önkormányzatoknál, valamint a vállalkozási szférában is a jogszabályi előírások és követelmények megfelelő betartását ellenőrizte.
Kinevezett kincstári biztosként is dolgozott.

Munkájában mindig meghatározó volt a számvitel és ellenőrzés, amely területek szeretetét, ismeretét, elméletét, valamint gyakorlatát különböző pénzügyi tanfolyamokon, mint oktató, hosszú évek során adta át az oktatási intézmények hallgatóinak. Kiváló oktató, minősített tanár volt.

Közvetlensége és lendületessége, mindig tettre készsége mind a szakmai munkájában, mind az oktatásban kifejtett tevékenységében elismerést váltott ki.

Emlékét őrizzük, nyugodjon békében!