Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Együttműködés a könyvvizsgálatok egységes gyakorlatáért

Megújította együttműködési megállapodását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával. A korábbi egyezség 2001-ben jött létre. Az új megállapodást Dr. Szikora János, az APEH, illetve Dr. Lukács János, a Kamara elnöke látta el kézjegyével.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, valamint a Magyar Könyvvizsgálói Kamara együttműködésének célja az APEH hatáskörébe tartozó ellenőrzési tevékenységhez kapcsolódó szakmai kapcsolat bővítése, a kölcsönös tájékoztatás, valamint a folyamatos tapasztalatcsere.

Ennek érdekében mindkét fél előzetes engedélyével, eseti megbízás alapján szakembereik közreműködhetnek az adózással és adójogi ismeretekkel, illetve a könyvvizsgálattal és számvitellel kapcsolatos képzéseken.

Az együttműködés során a Kamara vállalja az adótörvények értelmezése során a könyvvizsgálatoknál felvetődő kérdések továbbítását, az APEH pedig a könyvvizsgálathoz kapcsolódó problémák esetén egyeztet a Kamara képviselőivel.

Ezen túlmenően az APEH az adótitok betartásával tájékoztatást ad a revíziók során esetleg tapasztalt könyvvizsgálati hiányosságokról. A Kamara pedig vállalja, hogy a könyvvizsgálatokon tudomására jutott adóellenőrzési gyakorlat észrevételeiről tájékoztatja az adóhatóságot.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Együttműködési megállapodás letöltése


 

Betöltés...
X