Webinar a kevésbé összetett gazdálkodók könyvvizsgálatára vonatkozóan javasolt standardról

Ezúton szeretnénk tisztelettel felhívni kamarai tagjaink figyelmét egy közelgő eseményre, amelyet a KKV Könyvelők és Könyvvizsgálók Európai Szövetsége (EFAA), az IAASB és az IFAC rendez.

A 2023. február 16-ára meghirdetett online előadáson az IAASB által a kevésbé összetett gazdálkodók könyvvizsgálatára vonatkozóan javasolt standard (ISA for LCE) tervezett módosításairól lesz szó. Az egyórás előadás az IAASB nyilvános tervezete óta bekövetkezett változásokkal és a projekt várható ütemtervével foglalkozik, valamint lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy kérdéseket tegyenek fel.

Időpont:

2023. február 16. (csütörtök), 14.00-15.00

Az előadás angol nyelven zajlik, szinkrontolmácsolással francia és spanyol nyelvre.

Előadók:

  • Salvador Marin, EFAA Elnök
  • Paul Thompson, EFAA Igazgató
  • Kai Morten Hagen, IAASB tag és az IAASB Audits of LCEs Task Force elnöke
  • Amy Fairchild, IAASB Igazgató
  • Monica Foerster, Partner a Confidor-nál és az IFAC SMP Advisory Group elnöke
  • Christopher Arnold, IFAC Igazgató

REGISZTRÁCIÓ ITT

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kapacitás korlátozott, ezért javasoljuk, hogy időben regisztráljon az eseményre! Az eseményt az IFAC YouTube csatornáján is élőben közvetítik.


Háttérinformációk a Kevésbé összetett gazdálkodók könyvvizsgálatáról

A kisebb, kevésbé összetett gazdálkodók létfontosságú szerepet játszanak a világgazdaságban. Egy egyre összetettebb világban, ahol változó jelentéstételi igények merülnek fel, egyre nagyobb szükség van a kevésbé összetett gazdálkodók könyvvizsgálatára szabott, magas színvonalú követelmények felállítására.

Az IAASB által közzétett, „A kevésbé összetett gazdálkodók könyvvizsgálatára” vonatkozó nemzetközi standard (ISA for LCE) nyilvános tervezete 2022. elejéig volt nyilvános konzultációra bocsájtva. Azóta az IAASB értékelte a visszajelzéseket, és további módosításokat hajtott végre a kevésbé összetett gazdálkodók könyvvizsgálatára vonatkozó standard tervezet célzott területein, valamint a csoportra vonatkozó pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatára vonatkozó beépített követelményekkel kapcsolatban. Az IAASB 2022. decemberi ülésén nyilvános tervezetet hagyott jóvá a csoportra vonatkozó könyvvizsgálatok beépítésére.
 

Betöltés...
X