A kiberbűnözés - Dr. Gyaraki Réka

Dr. Gyaraki Réka előadásának ideje: 2023. szeptember 15. 9.30-10.00 Általános szekció – "Digitális lépésváltás a könyvvizsgálatban" című Könyvvizsgálói Konferencia

Előadó

Dr. Gyaraki Réka

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Bűnügyi, Gazdaságvédelmi és Kiberbűnözés Elleni Tanszék

egyetemi adjunktus, infokommunikációs szakjogász

Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Bűnügyi, Gazdaságvédelmi és Kiberbűnözés Elleni Tanszék egyetemi adjunktusa, infokommunikációs szakjogász, valamint az NKE ÁNTK Kiberbiztonsági MA képzés oktatója. Első doktori fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájában védte meg a Számítógépes bűnözés és nyomozása témából 2019-ben. 
Kutatási területe a kibervédelem, kiberbiztonság és a kiberbűnözés valamint a mesterséges intelligencia kihívásai. Ebben az évben az ELTE ÁJK Mesterséges intelligencia és technológiai szakjogász képzés utolsó féléves hallgatója. Második doktori fokozat megszerzése folyamatban van a rendészettudomány területén.
  
     

Előadás rövid összefoglalója

  

A technológia fejlődése számos területen érinti a rendvédelmi szerveket és a jogszabályi környezetet. Ezek a kihívások a hagyományos bűncselekmények kibertérben történő áthelyeződése, valamint a kibertérrel vagy internettel szorosan összefüggő bűncselekmények, mint a kibertérből érkező információs rendszereket érő támadások, vírusok stb. 
Új kihívásként jelenik meg a mesterséges intelligencia és annak jogszabályi környezete.

    

Betöltés...
X