Fókuszban a Pénzügyi Kultúra Miskolcon- Konferencia, Könyvbemutató, Oktatási Centrum átadás

Könyvvizsgálók nagy számban vettek részt a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Pénzügyi-Számviteli Intézet XI. szakmai napján, ahol a központi téma a Pénzügyi kultúra volt, a szakmai előadások mellett bemutatásra került egy egyetemi tankönyv és átadásra került a FINTELLIGENCE Oktatási Centrum

Magyarország 2018. március 5. és 9. között negyedik alkalommal csatlakozott az European Money Week nemzetközi eseménysorozathoz, melynek keretében az ország különböző pontjain rendezték meg a Pénz7 – Pénzügyi és Vállalkozói témahét programjait, melyek célja a diákok ismereteinek, tudatosságának fejlesztése pénzügyi és vállalkozási területeken. A Pénz7 szektorok és intézmények közötti együttműködésben valósult meg: az Emberi Erőforrások Minisztériumok irányítása mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány együttműködő szakmai partnereként dolgoztak a program sikerén.

A Miskolci Egyetem régóta kulcskérdésnek tekinti a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítését, amely a Gazdaságtudományi Kar egyik leghangsúlyosabb területe. Kapcsolódva a Pénz7 országos pénzügyi kultúra-fejlesztő programsorozatához 2018. március 8-án került megrendezésre a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Pénzügyi Számvitel Intézet XI. Szakmai napja „FINNTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Konferencia” címmel. A tudományos konferencia Plenáris szekcióján Prof. Dr. Torma András-rektor, Dr. Deák Csaba-kancellár-, Pfliegler Péter-alpolgármester-, Prof. Dr. Veresné Somosi Mariann –dékán- és Prof. Dr. Pál Tibor –intézetigazgató a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke- megnyitója, köszöntője után következtek a szakmai előadások. A több mint hetven könyvvizsgáló és közel száz egyetemi hallgató mellett a jelentős számban résztvevő Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai, vállalati szakemberek és az egyetemi oktatók érdeklődve kísérték figyelemmel Hornung Ágnes – pénzügyekért felelős államtitkár „A pénzügyi tudatosság kormányzati stratégiája” címmel megtartott előadását.

Államtitkár asszony előadásában kiemelte, hogy a „Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott hét éves stratégia célja egy megfelelő pénzügyi tudással és szemlélettel rendelkező lakosság nevelése, amely stabil és tervezhető jövőképet biztosít a családoknak, hozzájárul a pénzügyi intézményrendszer stabil, egészséges működéséhez, és Magyarország versenyképességének növeléséhez.”

Szintén nagy érdeklődés kísérte Bernáth Tamás – elnök-vezérigazgató Magyar Fejlesztési Bank, Csányi Péter- ügyvezető igazgató Digitális Értékesítési és Fejlesztési Igazgatóság, OTP Bank Nyrt.- és Eölyüs Endre-országigazgató Mastercard- pénzügyi kultúrával és tudatossággal foglalkozó előadását.
A nap során bemutatásra került a Nemzetközi Pénzügyi Intézeti Tanszék oktatóinak és a pénzintézeti szektor kiemelkedő szakembereinek közös munkájaként elkészült Pénzügyi kultúra című egyetemi tankönyv.

A rendezvény kiemelt programjaként került átadásra -az országban elsőként- a Gazdaságtudományi Kar új, banki és pénztörténeti elemeket felvonultató, modern pénzügyi edukációs kiállító- és előadóterme, a FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrum.

A számos érdekes és kézzel fogható – pénzügyi szektorhoz kötődő – kiállítási tárgy múzeumi élményt nyújt, míg a legkorszerűbb technológiával felszerelt tanterem nagymértékben segíti a pénzügyi ismeretek interaktív kommunikálását, pénzügyi ismeretterjesztő előadások tartására, iskolás csoportok fogadására ad lehetőséget.

A terem ünnepélyes átadását követően került sor a Szakmai Nap második és harmadik szekciójára, melyben Terták Elemér- G20 tanácsadó, Balogh László – pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár, Raymond Frenken - Head of Communication &CSR, European Banking Fedaration- és Deák Csaba- kancellár előadásai és a Pódiumbeszélgetések segítségével kitekintést nyerhettek az érdeklődők a pénzügyi kultúra nemzetközi irányaira.

Betöltés...
X