Meghívó az Adózás Európában – XVII. Nemzetközi Adókonferenciára

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ), a partner szakmai szervezetekkel közös szervezésben, a NAV támogatásával, immár tizenhetedik alkalommal szervezi meg a Pécsi Pénzügyi Napok keretében a pénzügyi-számviteli szakemberek legnagyobb országos találkozóját. A XVII. Nemzetközi Adókonferencia 2023. június 5-6-án kerül megrendezésre, melyen a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjai kedvezményesen vehetnek részt.

Adózás Európában – XVII. Nemzetközi Adókonferencia
témája:
Fenntarthatóság és reziliencia

2023. június 5-6.

Az idei rendezvényünk több újdonsággal is rendelkezik. Először is összevonásra került a PPN a Nemzetközi Adókonferenciával. Másodszor a PTE-KTK a hazai és nemzetközi kapcsolatait és kutatási szekciókat is integrál a rendezvénybe, ezáltal nem csak a szekciók száma és ezzel a górcső alá kerülő témakörök száma sokszorozódik, hanem a helyszín is az ország legrégebbi egyetemén, Pécsett lesz. Az online elérést is biztosítjuk azoknak, akik ellen tudnak állni a csodálatos pécsi környezetnek, a vonzó kisérőprogramoknak és a személyes találkozás varázsának. Természetesen nem feledkeztünk meg a kreditpont gyűjtőkről sem, ők e-learning keretében szerezhetik meg a kreditpontokat.

Az elmúlt időszakban a nemzetközi és hazai gazdasági környezetben történt drasztikus változások új kihívások elé állítják a magyar jogalkotókat és jogalkalmazókat, a pénzügyi-számviteli szakmát.

A pandémia, a háború, a szankciók, az elmaradt EU támogatások, az infláció  új megközelítéseket kíván a „normál” gazdasági körülményekre kialakított hazai és nemzetközi jogszabályi környezetben.

A konferencia célja, hogy összehozza a pénzügyi-számviteli szakmát és a sokoldalú új kihívások elméleti és gyakorlati kérdéseinek kezelésére segítséget, megoldásokat adjon az adópolitika alakítói, a jogszabály előkészítők, jogalkalmazók és a nemzetközi tárgyalásokon a magyar érdekeket képviselők, a pénzügyi-számviteli területen kutatók számára.

A konferencia magyar és angol nyelvű ülésein neves hazai és külföldi előadók vázolják fel a nemzetközi és hazai gazdasági- és jogszabályváltozási környezetet, bemutatva a mozgásteret, a fenntarthatóság és a visszapattanás lehetőségeit, kockázatait.

A szekció üléseken (I-IV) a közeljövő várható legnagyobb kihívások részletes bemutatása mellett fókuszba kerülnek az adóellenőrzéseknek a szakma számára legizgalmasabb kérdései, valamint a szakmát érintő legaktuálisabb, kihívást jelentő területek is.

Az idei évben integráltuk a számviteli szekciót (V) a rendezvénybe, amely az adótanácsadó szektor mellett elsősorban a könyvelő és könyvvizsgáló kollegák számára nyújt majd szakmai ínyencségeket, akár a vállalkozási, akár költségvetési szektorban végzik hivatásukat.

A jelenlévő résztvevők számára a szekciók átjárhatók lesznek - beleértve a PTE-KTK kutatási szekcióit (VI-VIII) is -, hogy mindenki a számára legizgalmasabb témával, illetve legjobban kedvelt előadóval, kutatási témával találkozhasson.

Hisszük, hogy a nagy gonddal összeállított, minden eddiginél szélesebb körű - két plenáris ülés, 8 szekció -, színes program és a felkért - méltán népszerű – előadók, a patinás helyszín biztosítéka a sok éves sikeres sorozat méltó folytatásának, hozzájárul a résztvevők szakmai tudásának, kapcsolatainak ápolásához, építéséhez is.

A rendező szervezetek nevében tisztelettel meghívom a XVII. Nemzetközi Adókonferenciára és az izgalmas kisérő programokra.

Jelentkezés >> Adózás Európában - XVII. Nemzetközi Adókonferencia. A szakmai támogató szervezetek tagjai, így a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjai is 50% kedvezményben részesülnek, május 8-ig történő jelentkezés esetén, így a részvételi díj csak 34.450 Ft+áfa/fő/ 2 nap. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja.

A konferencia időpontja: 2023. június 5-6.

Szakmai programtervezet

Magyar Könyvvizsgálói Kamara

  

Betöltés...
X