Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Adatok módosítása a honlapon keresztül

Nagy örömünkre szolgál, hogy több ezer kollégánk regisztrálta már ügyfélkapus azonosítóját kamaránkban és használja bejelentkezve a honlapot. A nagyszámú regisztráció és a beérkezett kéréseknek, javaslatoknak megfelelően újabb fejlesztés történt a honlapon: bővült azon online hozzáférhető, módosítható adatok köre a saját adatok menün belül.

Több kollégánk észrevételezte, hogy sem új adatokat nem lehet felvinni, sem meglévőket törölni nem lehet. Ezen kívántunk segíteni azzal, hogy kifejlesztettük a törlés és felvitel lehetőségét is. A módosítható adatok körét pedig kibővítettük.

Közzétételi adatok köre
 

Ismételten szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy a kamarai törvény 33. valamint 44. paragrafusai kötelezően előírják a közérdekből nyilvános adatok körét, melyekről a kamara köteles tájékoztatást adni. A tagnyilvántartásban szereplő könyvvizsgáló tagok és társaságok közérdekből nyilvános adatainak, az azokban bekövetkező változásoknak a közzététele az ellenőrzés lehetőségének a megteremtését, illetve az időszerű tájékoztatást szolgálja. Az ezekben bekövetkező változást haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül jelenteni kell a kamarának. Ezt az ügyintézést is nagyban megkönnyíti a kamara oldalán keresztüli módosítás lehetősége. A közérdekből nyilvános adatok köréről bővebben itt olvashat.

Kérjük tehát tisztelt kollégáinkat, hogy akár a honlap TAGkeresőjét használva, akár jelszóval bejelentkezve az Alapadatok oldalon nézzék meg mely adatokat jelenítjük meg nyilvános adatként, és ha a közzétett adatokban változás következett be, kérjük, módosítsák azt a kamara honlapján. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a kizárólag bejelentkezve látható Alapadatok oldalon a közzétételi adatokat sárga kiemeléssel láttuk el a könnyebb észlelhetőség végett. Mivel ezen adatok megadása kötelező, így ezeket törölni nem, csak módosítani lehet.

Kamarai adatok
A bejelentkezve látható Kamarai adatok oldalon módosult a továbbképzésről megjelenített adatok listázása. Ezentúl részletesen láthatják mikor, mely előadáson hány kreditpontot szereztek (választás alapján) a tavalyi illetve az idei továbbképzések alkalmával. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a kreditpontok feldolgozása folyamatban van, amennyiben eltérést talál a közölt és a valós pontok közt, kérjük, jelezze azt kamaránknak.

A frissítéssel együtt feltöltésre kerültek a 2008. évi minőség-ellenőrzés eredményei is. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a korábbi évek ellenőrzéseinek eredményei nem elérhetők a honlapon.

Biztosítás, pénzügyek
A ’Saját számlák’ táblában tájékozódhat az Ön számára kiszámlázott tételekről, míg a ’Folyószámla kivonat’ néven létrehozott új táblázatban az Ön nevére kiszámlázott tételeket (azok teljesítését) tudja nyomon követni. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az Ön számára kiállított számláknak más a költségviselője (tehát egy cég vagy magánszemély átvállalta számláinak befizetését), úgy azok a számlák az Ön folyószámla kivonatában NEM láthatóak, csak az adott átvállalónál tekinthetők meg (amennyiben a cég vagy magánszemély a kamara tagja. Nem könyvvizsgáló cégekről vagy személyekről nem jelenítünk meg folyószámla kivonatot).

Dokumentumok
Itt jelenítjük meg mindazon dokumentumokat, melyeket az Integrált Informatikai Rendszerünkben tagjaink számára feltöltöttünk. Így itt találhatók a számlák, és minden egyéb értesítés, dokumentum. A dokumentumok 2008. II. félévétől kezdődően kerültek feltöltésre, így az ezt megelőző időszak dokumentumait nem jelenítjük meg.

Rendezvények
Hamarosan új szolgáltatással bővül az online, bejelentkezve igénybe vehető tevékenységek köre a honlapon: a kamara által szervezett rendezvényekre hamarosan online is lehet majd jelentkezni. Ezen az oldalon – ami még jelenleg minden könyvvizsgálónak üres – azokat a kamarai rendezvényeket találja majd, amelyekre Ön online módon, a kamara oldalán keresztül jelentkezett.

Betöltés...
X