A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes lakossági és vállalkozói energetikai tanácsadást indít

Társ-kamarai szervezetünk, a Magyar Mérnöki Kamara, térítésmentesen indít energiamegtakarítási tanácsadási szolgáltatást állampolgároknak és vállalkozóknak.    
A tanácsadás kiterjed a nyílászárók cseréjétől, a falak szigetelésén és a megújuló energia használatán át a fűtési és elektromos rendszerek kiépítéséig és felújításáig minden beruházásra, amelynek célja az energiamegtakarítás és hatékonyabb energiahasználat.
Az ingyenes tanácsadásra különösen szüksége lehet azoknak, akik állami támogatással lakásfelújítására vagy például vidéki kisboltok, üzletek vagy ipari termelő műhelyek megújítására, bővítésére vállalkoznak.

A lakossági és vállalkozói energetikai tanácsadást az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény (Ehat.) a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) szervezetébe telepítette. A módosítás célja többek között

  • a nagyvállalatok és az önkormányzati és állami szervek energiahatékonyabb működése mellett
  • a lakosság és vállalkozói szektor is segítséget kapjon az energiahatékonysági beruházások megvalósításához.

Energetikai tanácsadás célja

  • az MMK segítséget nyújtson a jogszabályok közötti eligazodásban,
  • a pályázati lehetőségek megismerésében,
  • a pénzügyi lehetőségekben,
  • a legkedvezőbb energiahatékonysági megoldás megtalálásában,
  • hogy a lakosság és a vállalkozások energiát és pénzt tudjanak megtakarítani.

Kik vehetik igénybe?

A szolgáltatás igénybevételét az építkezőknek, felújítóknak, ingatlan vásárlóknak, de a vállalkozásoknak is javasolja az MMK, például a technológiai folyamataik energiahatékonyságának fejlesztésében is. A tanácsadást a Magyar Mérnöki Kamara nagy tapasztalattal rendelkező szakértői végzik.

Bővebb információ a tanácsadásról

A Magyar Mérnöki Kamara a tanácsadás elindításához létrehozott egy új, Tanácsadás elnevezésű webfelületet, ahol részletesen olvashatnak a tanácsadás menetéről, az elérhető aktuális pályázatokról, energetikai tanúsítványról, hasznos oldalak gyűjteményéről. Illetve letölthetik az MMK általános tájékoztatóját is.

A tanácsadás ingyenes, azonban az MKK feladatába tartozik, hogy összegyűjtse országosan a beruházásokkal elért energiamegtakarítást. Ezért időnként tájékoztatást kérnek a tanácsadás alapján megvalósított energetikai beruházásokról, lehetőség szerint az elért energiamegtakarítás mértékének megjelölésével.

Az érdeklődők jelentkezését, kérdéseiket a tanacsadas@mmk.hu email címen várja a Magyar Mérnöki Kamara Energetikai Tanácsadó csapata.

Betöltés...
X