Megjelent a felülvizsgált ISA 600. könyvvizsgálati standard a csoportra vonatkozó pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatáról

Az ISA 600 (felülvizsgált) standard robusztusabb kockázatalapú megközelítést vezet be a csoportra vonatkozó pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezésére és végrehajtására vonatkozóan.

A megközelítés a csoport könyvvizsgálójának figyelmét és erőforrásait a csoport pénzügyi kimutatásaira vonatkozó lényeges hibás állításból eredő kockázatok azonosítására és felmérésére, valamint a felmért kockázatok megválaszolására szolgáló további könyvvizsgálati eljárások kidolgozására és végrehajtására összpontosítja. Azt is elismeri, hogy a komponensek könyvvizsgálói részt vehetnek és gyakran részt vesznek a csoport könyvvizsgálatának minden szakaszában. A standard továbbá elősegíti a csoport könyvvizsgálatok olyan egyértelmű, proaktív és arányos megközelítését, amely a folyamatosan fejlődő csoport könyvvizsgálati struktúrákra is alkalmazható.

A felülvizsgált nemzetközi standard a 2023. december 15-én vagy azt követően kezdődő üzleti évekre vonatkozó csoportszintű pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatától kezdve lesz hatályos.

A felülvizsgált nemzetközi standard elérhető itt:
International Standard on Auditing 600 (Revised), Special Considerations—Audits of Group Financial Statements (Including the Work of Component Auditors) | IFAC (iaasb.org)

   

Szakértői Bizottság

   

Betöltés...
X