Az OECD közzétette a KKV-k teljesítményének legújabb trendjeiről szóló jelentését

OECD SME and Entrepreneurship Outlook 2019Az OECD közzétette a kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) üzleti feltételeinek és szakpolitikai kereteinek áttekintését, annak érdekében, hogy a politikai döntéshozóknak értékes betekintést és példákat nyújtsanak a nemzeti KKV-politikák kidolgozására.

Mivel a KKV-k függenek az üzleti ökoszisztémától és a politikai környezettől, a kereskedelmi akadályok továbbra is nagyok számukra és a kereskedelmi feszültségek akadályozhatják, hogy a KKV-k részesedjenek a globalizáció nyújtotta előnyökből.

A jelentés fenntartja, hogy a KKV-k továbbra is küzdenek a stratégiai erőforrásokhoz, mint a készségekhez, a pénzügyekhez és a tudáshoz való nehezebb hozzáférések miatt. A digitalizálás is nagy kihívást jelent számukra; minél kisebb egy cég, annál kevésbé valószínűbb, hogy a digitálisan továbbfejlesztett gyakorlatokat alkalmazni tudják. Végezetül, a jelentés a hatékonyabb kormányzás és a nemzeti és szubnacionális szintek közötti koherensebb megállapodások iránt érvel.

Tovább a teljes cikkre

 

Szakértői Bizottság

  

Betöltés...
X