Az IAASB iránymutatása a csalás témakörét érintően a pénzügyi kimutatások könyvvizsgálata során

Az IAASB egy nem kötelező érvényű iránymutatást adott ki „Nagyítóban a csalás – Összefüggések az ISA 240 és egyéb ISA-k között” címmel.

Az iránymutatás bemutatja a 240. témaszámú „A könyvvizsgáló csalással összefüggő felelőssége a pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatánál” című nemzetközi könyvvizsgálati standard és egyéb ISA-k közötti kapcsolatot és összefüggéseket a könyvvizsgálati megbízások tervezése és végrehajtása során.

A IAASB nemrégiben jóváhagyott egy projektjavaslatot az ISA 240 felülvizsgálatára annak érdekében, hogy erősítse vagy tisztázza a könyvvizsgáló felelősségét a csalással kapcsolatban a pénzügyi kimutatások könyvvizsgálata során. Addig is ez a nem kötelező érvényű iránymutatás mutatja be, hogy a jelenlegi ISA 240-et hogyan kell alkalmazni az ISA-k teljes csomagjával együtt. A projekt részeként elképzelhető, hogy további, nem kötelező érvényű iránymutatást fognak kidolgozni a javasolt felülvizsgált standard végrehajtásának és alkalmazásának további támogatása érdekében, miután azt kidolgozták.

Az iránymutatás az alábbi linken érhető el:
IAASB-Non-Authoritative-Guidance-The-Fraud-Lens-Interactions-Between-ISA-240-Other-ISAs.pdf (ifac.org)

   

Szakértői Bizottság

   

Betöltés...
X