ICAEW publikáció „Covid-19: a Lényegesség meghatározása”

Az ICAEW (Angliai és Walesi Bejegyzett Könyvvizsgálók Intézete) weboldalán nemrég megjelent publikáció célja, hogy hasznos emlékeztetőt adjon a könyvvizsgálati lényegesség meghatározásával kapcsolatos megfontolásokról, valamint arról, hogy ezek a megfontolások hogyan lehetnek relevánsak a jelenlegi környezetben.

Függetlenül attól, hogy a vállalkozások átmeneti visszaesést vagy radikálisabb változásokat tapasztalnak-e, a COVID-19 valószínűleg hatással lesz arra, hogy az auditok során a lényegességet hogyan határozzák meg a könyvvizsgálók, és ehhez milyen viszonyítási alapot használnak fel. A könyvvizsgálóknak meg kell fontolniuk, hogy a vállalkozásoknál a COVID-19 miatt bekövetkezett változások befolyásolják-e a lényegesség meghatározását. A könyvvizsgálóknak bonyolult döntéseket kell hozniuk a lényegességről, és fontos, hogy azokat egyértelműen dokumentálják az könyvvizsgálati dokumentációban.
Valószínű, hogy általánosságban a lényegesség a korábbiaknál alacsonyabb szinten lesz meghatározva, ami növelheti a szükséges vizsgálatok hatókörét és mértékét, de ez alól vannak kivételek.

A publikáció azokat a kérdéseket veszi sorra, amelyet a könyvvizsgálóknak a jelen helyzetben mérlegelniük kell a lényegesség, valamint a végrehajtási lényegesség meghatározásának folyamatában.

A publikáció elérhetősége angol nyelven:   COVID-19: determining materiality | ICAEW

  

Szakértői Bizottság

  

Betöltés...
X