Nemzetközi kitekintés: Accountancy Europe és az IFAC közleményei a koronavírus hatásairól

A könyvvizsgálói kamarák európai szervezete, az Accountancy Europe most jelentette meg a COVID-19 vírusjárványnak a pénzügyi beszámolásra és a könyvvizsgálatra vonatkozó hatásaival foglalkozó közleményét, melyet a könyvvizsgálók szíves figyelmébe ajánlunk. Az európai szervezetnek a könyvvizsgálattal kapcsolatos iránymutatásában foglaltak teljes mértékben összhangban állnak a Szakértői Bizottság által múlt pénteken megjelentetett tájékoztatóban foglaltakkal.

  • Az Accountancy Europe másik közleményben összegyűjtötte az európai könyvvizsgálói kamarai tagszervezetek, illetve néhány nagy könyvvizsgáló cég, valamint olyan jelentős más szervezetek, mint a Bank of England, az ESMA, az Európai Központi Bank, az Európai Bizottság stb. eddig napvilágot látott tájékoztatóit a koronavírus helyzettel kapcsolatban, melyek szintén hasznos információkkal szolgálhatnak tagjainknak.
  • Frissítés! Az IFAC COVID-19 weboldalán további hasznos iránymutatások, összegzések találhatók.

Az említett közlemények az alábbi linkeken érhetőek el angol nyelven:

Coronavirus crisis: implications on reporting and auditing

Coronavirus resources for European accountants

COVID-19 Resources from IFAC's Network
   Az IFAC, a Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége, folyamatosan frissülő Koronavírus Tájékoztatók oldalán gyűjti össze a tagszervezetek híreit, javaslatait és általános tájékoztatóit (2020.03.25)

Szakértői Bizottság

  

Betöltés...
X