Kevésbé összetett szervezetek könyvvizsgálatáról szóló új külön standard tervezet (Exposure Draft)

Az IAASB közzétette az új, külön standard nyilvános tervezetét. A standard létrejöttét azon igények sarkallták, hogy legyen egy egységes magas színvonalú standard, amely a kevésbé összetett szervezetek sajátosságaihoz igazított. Ezáltal biztosítható, hogy világszerte következetes megközelítést alkalmazzanak a kevésbé összetett szervezetek könyvvizsgálata során, mivel jelenleg a különböző joghatóságok különböző saját standardokat, útmutatókat alkalmaznak. A tervezet kibocsátása az egyik lépése annak a szélesebb körű kezdeményezésnek, hogy csökkentsék a komplexitást, növeljék az érthetőséget és a nemzetközi könyvvizsgálati standardok arányosabb megközelítést tegyenek lehetővé a vizsgált szervezet körülményihez igazítva.

A Nyilvános tervezet kapcsán az IAASB 2022. január 31-ig várja a visszajelzéseket az érdekelt csoportoktól. A tervezet az alábbi linken érhető el:
Exposure Draft, Proposed International Standard on Auditing of Financial Statements of Less Complex Entities | IFAC (iaasb.org)

A tervezetre a visszajelzéseket ugyanezen az oldalon a „Submit comment” gomb megnyomásával, bejelentkezés vagy regisztráció után lehet továbbítani az IAASB részére.
Kérjük tagjainkat, hogy észrevételeiket a Magyar Könyvvizsgálói Kamara részére is juttassák el a szakertoi@mkvk.hu e-mail címre. További információk elérhetők a Szakértői Bizottság ezirányú közleményében.

  

Szakértői Bizottság

    

Betöltés...
X