Dr. Stavros Thomadakist újból megválasztották az IESBA elnökévé

Dr. Stavros Thomadakist újból megválasztották az IESBA elnökévéA Könyvvizsgálók Nemzetközi Etikai Standardok Testülete (International Ethics Standards Board for Accountants - IESBA) örömmel jelenti be Dr. Stavros Thomadakis újraválasztását az IESBA elnökévé 2020. január 1-jétől kezdődő további egyéves időszakra, amelyet a Közfelügyeleti Bizottság (Public Interest Oversight Board - PIOB) júliusban jóváhagyott.

Dr. Thomadakis 2015 óta látja el az IESBA elnöki feladatait. A globális könyvvizsgálói szakma célirányos és magas színvonalú etikai normái iránti elkötelezettsége megmutatkozik az IESBA 2019–2023-as éveket átfogó ambiciózus stratégiájában és munkatervében (Strategy and Work Plan 2019–2023).

Vezetése alatt az IESBA felülvizsgálta és újrastruktúrálta a könyvvizsgálók etikai kódexét (International Code of Ethics for Professional Accountants) (beleértve a Függetlenségre Vonatkozó Nemzetközi Standardokat), amelynek 2019. júniusi hatályba lépéséről mi is hírt adtunk. Továbbá az IESBA nemrégiben elindította az eKódex-et, amely web alapon, egy digitális platform segítségével teszi elérhetővé a Kódexet.

Tovább a teljes cikkre

  

Betöltés...
X