Kamarai észrevételek a kamarai törvényt számos ponton érintő, T/4393. számú törvényjavaslattal kapcsolatosan

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara (továbbiakban: kamara) az Országgyűlés honlapjáról letöltötte és véleményezte a T/4393 irományszámú, az egyes törvényeknek a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésének előmozdítása érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslatot (továbbiakban: Törvényjavaslat). Észrevételeinket megküldtük a Nemzetgazdasági Minisztérium felé, ám azokra hivatalos válasz nem érkezett.

A kamara elnökségének döntése érdekében ezért megkerestünk 74 illetékes döntéshozót az Országgyűlésben, hogy számukra is kifejtsük a kamara álláspontját a javaslatról, egyúttal segítségüket kértük, hogy a Törvényjavaslat mellékletekben részletezett módosításában közreműködni szíveskedjenek annak érdekében, hogy a pénzügyi intézményi szektorban bekövetkezett eseményekre szakmai szempontból megalapozott szabályozás születhessen.

Mellékelten tesszük közzé a törvényjavaslatot, illetve a Nemzetgazdasági Minisztériumnak megküldött észrevételeinket, a fentebb említett döntéshozók felé címzett levelünket, valamint annak részletes indoklását.

Kamarai észrevétel, valamint a törvényjavaslat letöltése
Döntéshozóknak írt levél letöltése
Részletes indoklás letöltése