Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Ügyfélkapus jelszavak érvényessége

Ezúton szeretnénk felhívni a tisztelt könyvvizsgáló kollégák figyelmét, hogy 2009. október 1-től megszűnt az ügyfélkapus regisztráció idejének 5 éves korlátozása. A szolgáltatás mindaddig a regisztrált felhasználó rendelkezésére áll, amíg azt meg nem szünteti. Az ügyintézés biztonsága érdekében viszont legfeljebb két évig érvényes csak a regisztrációkor választott jelszó.

Ha 2009. október 1-ét megelőzően rendelkezett már ügyfélkapu-regisztrációval, akkor annak jelszava 2011. október 1-jén jár le.
Jelszavának érvényességi idejét ellenőrizheti ügyfélkapus belépést követően a "Személyes ügyfélkapu" ötödik, 'Saját adatok' elnevezésű menüpontjában legalul.

Ha Ön jelszavát megváltoztatja, akkor annak érvényességi ideje automatikusan a változtatástól számított 2 év lesz, de a jelszó megválasztásakor ennél rövidebb lejáratot is beállíthat.

Az ügyfélkapu oldalán található tájékoztatás szerint „Az Ön folyamatos és zavartalan ügyintézésének biztosítása érdekében a jelszó érvényességi idejének lejáratát megelőzően 3 alkalommal - a lejárat előtt 1 hónappal, 1 héttel, valamint a lejárat napját megelőző napon - figyelemfelhívó levelet küldünk Önnek az Ügyfélkapu nyilvántartásban kezelt e-mail címre.”
Visszajelzések alapján azonban sajnos a figyelmeztető e-mailek nem érkeztek meg, ezért kérjük, ne felejtsék el október 1. előtt megváltoztatni jelszavukat.
Bővebb információ: https://segitseg.magyarorszag.hu/etananyag/ugyfelkapu_etananyag.html
 


Jelszavát a fent említett 'Saját adatok' oldalon a szürke mező felett található 'Beállítások' fülre kattintva változtathatja meg. A megnyíló oldalon válassza a Jelszóváltás linket.

A jelszó lejáratára vonatkozó mezőt nyugodtan hagyják üresen, ebben az esetben jelszavuk lejárata a maximális 2 év lesz.

Amennyiben egy felhasználónak már lejárt a jelszava, a lejáratot követő 60 napon belül tud új kódot kérni a Kormányzati Portál oldalán (https://gate.gov.hu/sso/elfelejtettJelszo).

Hatvan napon túli lejárat esetén az okmányirodában, személyesen lehet kérni az ügyfélkapus hozzáférés megújítását (aktiválását).

 


 

KÉRJÜK, ÜGYFÉLKAPUS JELSZÓVÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIKKEL NE A KAMARÁHOZ, HANEM A KORMÁNYZATI ÜGYFÉLVONALHOZ FORDULJANAK SEGÍTSÉGÉRT!

A Kormányzati Ügyfélvonal telefonos elérhetőségei:
Magyarországról: 1818 (helyi tarifával 0-24 h-ig hívható kékszám)
Külföldről: +36 1 452-3622
E-mail cím: 1818@ugyfelvonal.hu

Betöltés...
X