Kamarai hírek

Jubileumi rendezvény
2017.10.17.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara vezetősége a jubileumi év alkalmából 2017. október 13-án jubileumi rendezvényt tartott. A rendezvényen a kamara jelenlegi és egykori vezetőin kívül jelen voltak az életműdíjjal kitüntetettek, valamint a szakma egyéb kiválóságai is.

tovább...
Az okleveles könyvvizsgálói képzési program vizsgaelnöki névjegyzéke
2016.07.06.

Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter 2016. május 31-én jóváhagyta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara okleveles könyvvizsgálói képzési program vizsgaelnöki névjegyzékét. Az vizsgaelnökök kinevezése 2016. május 31-től 5 éves időtartamra szól.

tovább...
Az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület új tagjai
2016.07.04.

Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter 2016. június 20-án jóváhagyta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testülete elnöke és tagjai kinevezését. Az OKKT tagjainak kinevezése 2016. április 1-től 5 éves időtartamra szól.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban
2016.06.28.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Barsi Éva szakmai alelnök és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök június 23-án bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM), ahol Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár fogadta a kamara képviselőit.

tovább...
Egyeztetés a Pénzügyi Ágazati Közfelügyeletről
2016.06.06.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a tervezett Pénzügyi Ágazati Közfelügyelettel kapcsolatban vitaanyagot állított össze és küldött meg a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, valamint az érintett szakmai szervezeteknek. A vitaanyagra a válaszként az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Könyvelők Országos Egyesülete, Minőségi Könyvelők Klubja Egyesülete, Számviteli Szakemberek Egyesülete, a Könyvelőirodák Országos Szövetsége, valamint a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai koncepció címmel megfogalmazta véleményét, amelyben a részletekről – például az adószakértői minősítés tervezett megszüntetéséről is véleményt alkotva - nem támogatta a Pénzügyi Ágazati Közfelügyelet létrehozását.

tovább...
Gazdasági háttértudományok képzés - 2016.05.25.
2016.06.03.

Gazdasági háttértudományok témakörben tartottak képzést a Debreceni Ítélőtáblán. A Magyar Könyvvizsgálói Kamarát Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök képviselte.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Magyar Nemzeti Banknál
2016.04.08.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök, Barsi Éva szakmai alelnök, és Agócs Gábor a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnöke április 4-én, hétfőn bemutatkozó látogatást tett a Magyar Nemzeti Banknál, ahol Dr. Windisch László alelnök és Keresztes Tamás igazgató fogadta őket. A felek elkötelezettek a szakmai együttműködésre és fontosnak tartják a kapcsolatok bővítését.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál
2016.03.09.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök március 7-én, hétfőn bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, ahol Tamásné Czinege Csilla Adószakmai Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkár fogadta őket. A felek elkötelezettek a szakmai együttműködésre és fontosnak tartják a kapcsolatok bővítését.

tovább...
Találkozó az ICAEW európai igazgatójával
2016.03.04.

2016. február 29-én a kamarába látogatott Martin Manuzi, az ICAEW európai igazgatója, hogy főként minőség-ellenőrzés és oktatás terén együttműködés lehetőségeiről tájékozódjon. A kamarát Dr. Pál Tibor elnök, Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök és Barsi Éva szakmai alelnök képviselte.

tovább...
A kamara új vezetésének találkozója az Állami Számvevőszék elnökével
2016.02.29.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Horváth Bálint kommunikációs és kapcsolattartási vezető társaságában bemutatkozó látogatáson fogadta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elmúlt év decemberében megválasztott új vezetését. A kamarai kezdeményezésre létrejött 2016. február 26-i találkozón Pál Tibor elnök, Barsi Éva szakmai alelnök, Hegedűs Mihály oktatási alelnök, valamint Printz János a költségvetési tagozat elnöke képviselte a könyvvizsgálók szervezetét.

tovább...
Az Év Könyvelője 2015 és Az Év Adótanácsadója 2015
2016.02.10.

2015-ben a PENTA UNIÓ Zrt. már negyedik alkalommal szervezte meg „Az Év Adótanácsadója” szakmai versenyt, melynek szakmai támogatói a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja, az RLB-60 Bt. (ügyviteli szoftver) és az Önadózó szaklap voltak.

tovább...
„A kamara jövőjéről akkor lehet beszélni, ha tisztában vagyunk a jelenével” - beszámoló Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár elnökségi ülésen elhangzott beszédéről
2016.02.10.

A kamara újonnan megválasztott elnöksége első ízben 2016. január 22-én ülésezett, mely ülésnek a díszvendége Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára volt. A helyettes államtitkár átfogó képet vázolt fel a könyvvizsgálat helyzetéről, a várható jogszabályi változásokról, valamint a minisztérium kamarával szemben támasztott elvárásairól.

tovább...
Kamarai részvétel a kecskeméti jogásznapon
2016.02.10.

Február 5-én rendezte meg a Kecskeméti Jogásznapot a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete, a Kecskeméti Törvényszék, a Közép-Magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Kecskeméti Törvényszék Dísztermében. A Magyar Könyvvizsgálói Kamarát Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök képviselte.

tovább...
Betöltés...
X