Konzultáció

A konzultációs szolgálat a kamara Szakértői Bizottságának a felügyelete mellett működő, kizárólag a kamarai tag könyvvizsgálók munkáját segítő szolgáltatás. A konzultációs szolgáltatás elsősorban a könyvvizsgálati- és számviteli kérdésekben, illetve adózási kérdésekben felmerülő szakmai problémák körére terjed ki.  

A konzultációs szolgálat működésének részletes szabályait a Szakértői Bizottság Szervezeti- és Működési Szabályzata rögzíti.

  

A KONZULTÁCIÓ oldalán – ügyfélkapus bejelentkezést követően – a kamarai tag könyvvizsgálóknak lehetőségük van:

  • Új konzultációs kérdést feltenni az erre szolgáló ŰRLAP hiánytalan kitöltésével és beküldésével, melyet a „Új konzultációs kérdés beküldése” menüpontra, vagy ikonra kattintva lehet elérni, illetve
  • a „Kérdések és válaszok” menüpontban, vagy ikonra kattintva a Szakértői Bizottság által közreadott korábbi szakértői válaszok megtekintésére.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az általános válaszadási időtartam 5-10 munkanap, azonban a kérdés és a téma jellegétől, összetettségétől, valamint a válaszadásra kijelölt szakértő elfoglaltságának a mértékétől függően a kérdés beküldésétől a szakértői válasz megküldéséig terjedő időtartam, egyes esetekben, akár jelentősen is meghosszabbodhat.

Kérjük, a konzultációs kérdések beküldéséhez és a korábbi kérdések és a szakértői válaszok megtekintéséhez jelentkezzen be a honlapra.
 

  

ÚJ KONZULTÁCIÓS KÉRDÉS BEKÜLDÉSE

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

     

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Konzultációs szolgálat szakértőjének szakmai véleménye nem minősül a kamara hivatalos véleményének. A Konzultációs szolgálat válasza a válaszadás időpontjában hatályos jogszabályok alapján jóhiszeműen kialakított, kollégák közti szakmai véleménycserének és álláspontnak tekinthető. Későbbi időpontban való felhasználása esetén lehet, hogy a válaszban foglaltak már nem érvényesek. Az állásfoglalás nem veszi figyelembe az egyes konkrét esetek sajátosságait és az ezekből fakadó kockázatokat.

Az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) AB határozata alapján, a szakértői választ bírósági vagy bármely más jogvitában hivatalos véleményként nem lehet felhasználni, és nem lehet erre, mint egyedüli mértékadó álláspontra hivatkozni. Az állásfoglalás egy esetleges jogvita esetén a bíróságot semmilyen formában nem köti.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Konzultációs szolgálathoz beküldött kérdések és az azokra adott szakértői válaszok a Szakértői Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzatának (továbbiakban: „szabályzat”) 32. pontja alapján, anonim módon, kizárólag a kamarai tagok számára elérhetően közlésre kerülhetnek a kamara honlapján. Amennyiben a kérdés beküldője a kérdés beküldésekor nem kérte a beküldött kérdés honlapon való megjelentetésének mellőzését, úgy ezzel a kérdező tudomásul veszi, és egyben hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szakértői bizottság döntésétől függően az általa beküldött kérdés és annak részletes leírása, valamint a szakértői válasz a szabályzat alapján, a kamara honlapján, anonim módon, kizárólag a kamarai tagok számára elérhetően megjelenjen.

      

Szakértõi bizottság

  

Betöltés...
X