Meghívó a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat 2023. évi őszi rendezvényeire

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Pénz- és Tőkepiaci Tagozatának vezetősége idén is megrendezi térítésmentes őszi szakmai programját. A szakmai program a Kamara Budapest Fővárosi helyi szervezetével közösen kerül megrendezésre. Az előadások felvételre kerülnek és a későbbiekben megjelennek a kamara kötelező szakmai továbbképzési kínálatában.

  

Szakmai nap

Időpont: 2023. október 16. 9.00 – 16.00 óra
Helyszín: Villányi Úti Konferenciaközpont 1113 Budapest Villányi út 11-13.
Jelentkezési határidő: 2023. október 13.

Témák: 

délelőtt (2 kredit):

 • Tagozati hírek 
 • Az Integritás Hatóság első éve az Elnök szemével - szervezet és vizsgálatok
 • Hatékonyság a könyvvizsgálat mindennapjaiban - gyakorlati tippek és trükkök egy könyvvizsgáló trainertől

délután (2 kredit): 

 • Az MNB visszajelzései a könyvvizsgálók számára – hitelintézet + pénztár + biztosító 
 • A könyvvizsgálói különjelentésről szóló könyvvizsgálati standard és a vonatkozó módszertani útmutató aktuális változásai és az előző évek tapasztalatai
 • A tőkekövetelmények és azok számítása a pénz- és tőkepiaci szervezeteknél

Kreditpontok: A szakmai napon való részvétel 4 speciális minősítéshez (pénzügyi intézményi, befektetési vállalkozási, pénztári, biztosítási és IFRS speciális minősítések, az Ön választása szerint) tartozó kreditponttal számít be a kamarai képzési rendszerbe.

Jelentkezés: A PTT térítésmentes szakmai napjára jelentkezni (délelőtt és délután külön) – kizárólag ügyfélkapus bejelentkezést követően - a kamara honlapján keresztül, a budapesti szervezetnél a PTT Szakmai nap alatti Jelentkezés gombra kattintva tudnak jelentkezni.

JELENTKEZÉS

Kérjük, itt a dátum kiválasztásánál a szűrési opciót minden esetben állítsa be az adott hónapra.
A rendezvényt a Központi Iroda és a 2023.10.01-2022.10.31 keresési paraméterek megadásával lehet a fenti hivatkozáson elérni.

A felnőttképzési törvényben rögzített kötelezettségek és az egységes adatszolgáltatás érdekében valamennyi jelentésköteles adatot meg kell adniuk a jelentkezés során az alábbiak szerint:

 • Kamarai tagok estén:

Ügyfélkapus bejelentkezést követően a jelentkezési felületen az adatokat előtölti a rendszer, a könyvvizsgálónak csak az OM azonosítóját kell megadni (amennyiben rendelkezik ilyennel), melynek hiányában a vonatkozó adatot üresen kell hagyni a felületen. Ezt követően az ÁSZF elfogadása után tud jelentkezni a képzésre. A jelentkezést követően egy automatikus e-mailt kap a jelentkezésről.

A rendezvényre történő visszaigazolását a sikeres jelentkezést követően azonnal kinyomtathatja a honlapról. A részletekről a rendezvény előtt egy héttel küldünk e-mailben visszaigazolást. 

Jelentkezési határidő: 2023. október 13.

Ha Ön már jelentkezett a rendezvényre, és a témával kapcsolatban már vannak kérdései előzetesen írásban felteheti az ptt@mkvk.hu e-mail címre. Aktív személyes közreműködésére feltétlenül számítunk.
Amennyiben jelentkezését követően mégsem tud részt venni a rendezvényen, kérjük, mindenképpen jelezze a ptt@mkvk.hu e-mail címen, vagy a +36-1-473-4562-es telefonszámon.


Online rendezvények zoomon

A Zoom oktatásokat élőben közvetítjük, de rögzítésre is kerülnek, így később e-learning film is elérhető lesz belőlük. A résztvevőknek lesz lehetőségük kérdezni, elsősorban chat ablakon keresztül, melyet az előadó az előadás végén (esetleg közben) meg tud válaszolni. Az előadást egy moderátor irányítja (engedi be a résztevőket, tart „rendet”, segít az esetleges technikai problémák megoldásában).

A belépéssel az érdeklődő hozzájárul, hogy bekapcsolt kamera, illetve mikrofon esetén a felvételen a kameraképe, illetve mikrofonhangja megjelenjen, továbbá elfogadja, hogy az ily módon rögzített felvétel a kamara továbbképzési kínálatában elérhető lesz.

 • Időpont: 2023. 10. 26. csütörtök, 9 óra

Témák:

- IFRS frissítés – új standardok és változások
- A Budapesti Értéktőzsde XTEND és XBOND piac sajátosságai (piaci áttekintés és könyvvizsgálati vonatkozások)
 

 • Időpont: 2023.11.09. csütörtök, 9 óra

Témák:

- Bankcsődök és szanálás – jogszabályok és gyakorlati tapasztalatok, a felügyelet szerepe és PSFN szerepe
- A kamarai minőség-ellenőrzés tapasztalatai a pénz- és tőkepiac könyvvizsgálóinál
 

 • Időpont: 2023.11.23. csütörtök, 9 óra

Témák:

- A tőkepiaci felügyelés könyvvizsgálói vonatkozású tapasztalatai
- A Közfelügyelet visszajelzései a pénz- és tőkepiaci könyvvizsgálók számára
 

 • Időpont: 2023.12.07. csütörtök, 9 óra

Témák:

- ESEF jelentéstétel - az első év tapasztalatai és tanulságai (készítői oldal és felügyeleti oldal)
- A pénz és tőkepiaci törvények és a vonatkozó számvitelt szabályozó kormányrendeletek 2024. január 1-től hatályos változásai
- Az MNB 19/2022. (XII.1.) számú ajánlása a hitelintézeti adatszolgáltatások összeállítási folyamatának kialakításáról, működtetéséről
- Taggyűlés

Kreditpontok: alkalmanként 1 – IFRS, pénzügyi intézményi, befektetési vállalkozási, pénztári, biztosítási speciális minősítések (az Ön választása szerint). A 90-135 perc időtartamú előadásokon való részvételért (vagy az e-learning film megtekintéséért) 1 speciális kreditpont szerezhető.

Jelentkezés: Az online képzésre előre regisztrálni nem szükséges, az azokon történő részvétel térítésmentes! A belépés és a kreditpont regisztráció legkorábban minden egyes alkalom kezdete előtt 10 perccel, és legkésőbb az előadás kezdete után 10 perccel lehetséges a következő linken:

BELÉPÉS ÉS KREDITPONT REGISZTRÁCIÓ

Figyelem! a link az előadás kezdete előtt 10 perccel nyílik meg és az előadás kezdete után 10 perccel lezárul!

A zoom-os felület elérhető internetes böngészőből (ajánlott: chrome, edge) vagy a zoom alkalmazásból (elérhető: android, ios és win10 rendszerekre is).


Kerekasztal beszélgetések - workshopok

A fenti rendezvényeken túl, kisebb létszámú kerekasztal beszélgetéseket, workshop-okat tervez a tagozat idénre, a jelentkezők létszámának függvényében.

Témák:

 • A befektetési alapok könyvvizsgálatának specialitásai, gyakorlati problémák, kérdések és válaszok
 • A pénztárak könyvvizsgálatának specialitásai, a gyakorlati problémák, kérdések és válaszok
 • A befektetési vállalkozások könyvvizsgálatának specialitásai, a gyakorlati problémák, kérdések és válaszok
 • A biztosítók könyvvizsgálatának specialitásai, a gyakorlati problémák, kérdések és válaszok
   

Jelentkezés: a ptt@mkvk.hu e-mail címen lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2023. november 1.

A kerekasztal beszélgetések pontos időpontjáról később adunk tájékoztatást!

  

Agócs Gábor
MKVK PTT elnöke

  

Betöltés...
X