Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat felhívása hitelintézetek, befektetési vállalkozások, árutőzsdei szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói számára

A hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálóinak a 2011. december 31-i beszámoló könyvvizsgálata után Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete számára külön kiegészítő jelentést kell készítenie. A kiegészítő jelentés szerkezetét és tartalmát a Felügyelet és a Kamara közös ajánlása szabályozza (ami 2011. évben megváltozott), mely (a változások kiemelésével) mind Kamara, mind a Felügyelet honlapján megtalálható. A készítés határideje a beszámolót elfogadó közgyűlés utáni 15 nap (befektetési vállalkozások, árutőzsdei szolgáltatók esetében), illetve május 31-e (hitelintézetek és biztosítók esetében). A kiegészítő jelentés készítése mintegy 300 könyvvizsgáló kollegát érint.

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnökségének határozata alapján ezúton kérjük az érintett könyvvizsgáló kollegákat, hogy osszák meg a kiegészítő jelentés készítése során tett észrevételeiket, javaslataikat a Tagozattal.

A Tagozat Elnöksége és szakértői csoportja a beérkezett észrevételeket megtárgyalja és a jelentést készítését szabályozó Felügyelet - Kamara közös ajánlásának 2012. évi módosítása, átdolgozása során figyelembe veszi. Mind a pozitív visszajelzéseket, mind pedig a javítási lehetőségeket megfogalmazó észrevételeket szívesen fogadjuk.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 235. § (4) bekezdés alapján a hitelintézetek esetében 2012. évről készülő jelentések esetén a PSzÁF elnöke lesz jogosult rendeletben megállapítani a kiegészítő különjelentés szerkezetét és tartalmát!


Kérjük észrevételeiket, javaslataikat 2012. augusztus 5-ig juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu , fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1373 Budapest, 5. Pf.: 587.

Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat elnöke
 

Betöltés...
X