Meghívó a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat 2021. évi őszi rendezvényeire

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Pénz- és Tőkepiaci Tagozatának vezetősége idén is megrendezi térítésmentes őszi szakmai programját. A szakmai program a Kamara Budapest Fővárosi helyi szervezetével közösen kerül megrendezésre. Az előadások felvételre kerülnek és a későbbiekben megjelennek a kamara kötelező szakmai továbbképzési kínálatában.

  
Egész napos szakmai nap

2021. november 9.-én 9.00 – 17.00 óra között, a Villányi Úti Konferenciaközpontban (1113 Budapest Villányi út 11-13.) kerül megrendezésre.

Témák:

 • Taggyűlés
 • MNB zöld pénzügyek
 • Hitelmoratóriummal kapcsolatos IFRS9 kezelések
 • A könyvvizsgálati becslésekkel kapcsolatos audit standardváltozások miatti munka
 • Tőkekövetelmények és azok számítása a pénz- és tőkepiaci szervezeteknél – Új jelentési és számítási építőkockák a prudenciális keretrendszerben
 • A Közfelügyelet visszajelzései a könyvvizsgálók számára
 • A kamarai minőség-ellenőrzés tapasztalatai
 • IFRS frissítés – új standardok és változások
 • ESEF jelentéstétel és audit munka specialitásai

Kreditpontok: max. 4 speciális minősítéshez – pénzügyi intézményi, befektetési vállalkozási, pénztári, biztosítási és IFRS  (választás szerint) – tartozó kreditponttal számít be a kamarai képzési rendszerbe

Jelentkezés: külön délelőtt és délután kizárólag a kamara Rendezvények oldalán – ügyfélkapus bejelentkezést követően. A rendezvényt a Központi Iroda és a 2021.11.01-2021.11.30 keresési paraméterek megadásával lehet a fenti hivatkozáson elérni. Jelentkezési határidő: 2021. november 7.
A rendezvényre történő visszaigazolását a sikeres jelentkezést követően azonnal kinyomtathatja a honlapról. A részletekről a rendezvény előtt egy héttel küldünk e-mailben visszaigazolást.
Amennyiben már jelentkezett a rendezvényre és a témával kapcsolatban már vannak kérdései, előzetesen írásban felteheti a ptt@mkvk.hu e-mail címen. Amennyiben jelentkezését követően mégsem tud részt venni a rendezvényen, kérjük, mindenképpen jelezze a ptt@mkvk.hu e-mail címen, vagy a +36-1-473-4562-es telefonszámon.

  

Három modulból álló online képzés

A tavalyi évhez hasonlóan a Zoom oktatásokat élőben közvetítjük, de rögzítésre is kerülnek, így e-learning film is elérhető lesz belőlük. A résztvevőknek lesz lehetőségük kérdezni, elsősorban chat ablakon keresztül, melyet az előadó az előadás végén (esetleg közben) meg tud válaszolni. Az előadást egy moderátor irányítja (engedi be a résztevőket, tart „rendet”, segít az esetleges technikai problémák megoldásában).

 • 2021. november 25.

Téma: MNB visszajelzései a könyvvizsgálók számára – a könyvvizsgálói különjelentések és az ellenőrzések tapasztalatai MNB-s szemmel

 • 2021. december 2.

Témák:  •  A pénz és tőkepiaci törvények és a vonatkozó számvitelt szabályozó kormányrendeletek 2022. január 1-től hatályos változásai 
               •  Tőkepiac, MNB, BÉT programok, EXTEND szabályok, feltételek

 • 2021. december 7.

Téma: EBA (Európai Bankfelügyelet) és az MNB tapasztalatai az IFRS 9 alkalmazásáról

Kreditpontok: alkalmanként 1 – IFRS, pénzügyi intézményi, befektetési vállalkozási, pénztári, biztosítási speciális minősítések (választása szerint). A 70-100 perc időtartamú előadásokon való részvételért (vagy az e-learning film megtekintéséért) 1 speciális kreditpont szerezhető.

Jelentkezés: Az online képzésre előre regisztrálni nem szükséges, a belépés és a kreditpont regisztráció minden egyes alkalom kezdetekor lehetséges (20 perces idősávban): legkorábban minden egyes alkalom kezdete előtt 10 perccel és legkésőbb az előadás kezdete után 10 perccel lehetséges a következő linken:

Figyelem! a link az előadás kezdete előtt 10 perccel nyílik meg és az előadás kezdete után 10 perccel lezárul!

A zoom-os felület elérhető internetes böngészőből (ajánlott: chrome, edge) vagy a zoom alkalmazásból (elérhető: android, ios és win10 rendszerekre is).

    

Kerekasztal beszélgetések

A fenti rendezvényeken túl, kisebb létszámú kerekasztal beszélgetéseket, workshop-okat tervezz a tagozat idénre, a jelentkezők létszámának függvényében.

Témák:

 • A pénzügyi vállalkozások könyvvizsgálatának specialitásai, gyakorlati problémák, kérdések, válaszok (lízing, faktoring, stb.)
 • A befektetési alapok könyvvizsgálatának specialitásai, gyakorlati problémák, kérdések és válaszok
 • A pénztári könyvvizsgálat specialitásai, gyakorlati problémák, kérdések és válaszok

Jelentkezés: a ptt@mkvk.hu e-mail címen lehetséges. Jelentkezési határidő: 2021. november 15. A pontos időpontokról később küldünk tájékoztatást!

Az előadások felvételre kerülnek és a későbbiekben megjelennek a kamara kötelező szakmai továbbképzési kínálatában.

  

Balázs Árpád
MKVK PTT alelnöke

  

Betöltés...
X