Összefoglaló az MKVK Natúra Tagozatának Választási Taggyűléséről és Szakmai napjáról

2021. szeptember 24-26 között került sor a Kamara Natúra Tagozatának szakmai rendezvényére, valamint választási taggyűlésére.

A Natúra Tagozat 2021. szeptember 24-én tartotta meg választási taggyűlését Chernelházadamonyán. A választásra az 5 éves ciklus letelte miatt került sor.
A választási gyűlés dr. Francsovics István levezetésével zajlott, aki ismertette a jelölő ívek összesített eredményét. A tisztújító taggyűlésre a rendelkezésre álló határidőben (2021.09.21.) 18 szabályosan leadott jelölés érkezett, 1 db jelölés pedig késedelmesen (2021.09.22).

A taggyűlés nyílt szavazáson kézfeltartással szavazott az elnöki, majd a két elnökségi tagról. A taggyűlés mindhárom jelölt esetében egyhangú szavazattöbbséggel szavazott és

  • Feketéné Horváth Mártát választotta meg a tagozat elnökének;
  • Bodoricsné Dann Piroskát és Szendrei Gábornét választotta meg a tagozat elnökségi tagjának.

A választás eredményeképpen ismét a tagozat régi vezetése maradt tisztségben.
A továbbiakban a tagok értékelték és elfogadták és támogatták a jövőbeni elképzeléseket, terveket és megszavazták továbbra is a bizalmat.

  

A taggyűléssel egyben tartott szakmai rendezvényen a következő hasznos és izgalmas kreditpontos előadások hangzottak el:

  • Bodorics Balázs-Bodorics Anett: A mezőgazdasági termények nyomon követése, a búza, kukorica útja a „szántóföldtől a kutyatálig”, ahogy ezt a vendéglátók a vállalkozásban csinálják.
  • A lőtt vad adminisztrációja. A vaddisznó elszámolása az ASP térnyerése után. Kártérítés-kártalanítás adózási kérdése.
  • Bodoricsné Dann Piroska: A személyi jövedelemadóról szóló törvényben biztosított 50 m Ft-os kedvezmény alkalmazásának kérdései a mezőgazdasági vállalkozásoknál.
  • Mádi Szabó Zoltán és Feketéné Horváth Márta: Minőségellenőrzés változásai 2021.

     

Feketéné Horváth Márta
Natúra Tagozat elnöke

     

Betöltés...
X