Határidő hosszabbítás az okleveles könyvvizsgálói képzési programban

Tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy akik tavasszal a kihirdetett veszélyhelyzeti időszakban (2020. március 11. és 2020. június 18. között) vettek részt az okleveles könyvvizsgálói képzési programban, azok számára az következő három esetre vonatkozó határidőt a kamara elnöke 100 nappal meghosszabbította, az alábbi elnöki határozat szerint.

1.    Tanulmányok befejezésére rendelkezésre álló 5 év tanulmányi idő esetén

2007. évi LXXV. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló törvény (a továbbiakban: Kkt.) 89. § (1) bekezdése szerint
Az okleveles könyvvizsgálói képzés képzési ideje legfeljebb a képzési idő kezdő napjától számított 5. év utolsó napjáig tart, az összes vizsga teljesítését is beleértve.

2.    Regisztrációt követően a tanulmányok megkezdésére rendelkezésre álló 3 éves időkorlát esetén

Ktk 89. §  (3) bekezdése szerint
Az okleveles könyvvizsgálói képzést az okleveles könyvvizsgálói képzési programba való felvételtől számított 3 éven belül meg kell kezdeni.

3.    Sikeres írásbeli vizsgát követő szóbeli vizsga letételére rendelkezésre álló 12 hónapos időkorlát esetén

Okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzat59/A pontja szerint
A szóbeli vizsga a sikeres írásbeli vizsga hónapjának utolsó napjától számított 12. hónap végéig tehető le, ellenkező esetben a vizsga csak az írásbeli vizsgarész megismétlésével teljesíthető.

Elnöki Határozat a képzési határidőkről

Oktatási Bizottság