Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

FEE tájékoztató

2013. április 16-án az Európai Bizottság elfogadta azt a javaslatot, mely a 4. és a 7. irányelvnek a nem pénzügyi és a sokszínűséggel kapcsolatos információknak bizonyos nagyvállalatok és vállalatcsoportok általi közzétételéről szólt.
A nem pénzügyi információk alatt általában a környezetvédelmi, a szociális és az irányítási kérdésekre vonatkozó információkat értik. Ezek magukban foglalják a sokszínűséggel kapcsolatos információkat is, mivel az igazgatótanács összetétele a vállalat irányításának integráns részét képezi. Ezen információk az üzleti jelentésekben foglalt nyilatkozatok, különálló vállalatirányítási nyilatkozat, különálló jelentés, weboldal stb. útján tehetők közzé.
 

A javaslat célja az volt, hogy környezetvédelmi és szociális téren javítsák a vállalatok teljesítményét és transzparenciáját, valamint, hogy elősegítse az igazgatóság összetételének kellő diverzifikációját.
A FEE most közreadott tájékoztató anyaga (http://www.fee.be/images/Fact_Sheet_EC_Legislative_Proposal_on_disclosure_of_non-financial_and_diversity_information.pdf) összefoglalást nyújt a javaslat főbb elemeiről.

Betöltés...
X