Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

A könyvvizsgálói közfelügyeleti hatóság 2017. évi minőségellenőrzési terve

A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény (továbbiakban: Kkt.) 173/B. § (1) bekezdése alapján minőségellenőrzést kell lefolytatni kockázatelemzés alapján és legalább 3 évente a kamarai tag könyvvizsgálónál, a könyvvizsgáló cégnél, ha az közérdeklődésre számot tartó gazdálkodóra vonatkozóan végez jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet. A minőségellenőrzés a kamarai tag könyvvizsgáló vagy könyvvizsgáló cég által folytatott tevékenység terjedelmének és összetettségének megfelelő, és azzal arányos.

A Kkt. 173/B. § (3) bekezdése alapján minőségellenőrzést a közfelügyeleti hatóság folytatja le. A minőségellenőrzés azt az időszakot fedi le, amely időszakban a kamarai tag könyvvizsgáló, könyvvizsgáló cég rendelkezett közérdeklődésre számot tartó gazdálkodóval megkötött jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység ellátására irányuló megbízással.
A könyvvizsgálói közfelügyeleti feladatokkal összefüggő tevékenységek szabályozásáról szóló 28/2013. (VI. 29.) NGM rendelet 4. § (1) bekezdése szerint a közfelügyeleti hatóság éves minőségellenőrzési terv alapján végzi az ellenőrzéseket.
A fentiek alapján a könyvvizsgálói közfelügyeleti hatóság elkészítette a 2017. évi minőségellenőrzési tervet és ezúton tájékoztatja a kamarai tag könyvvizsgálókat, könyvvizsgáló társaságokat a 2017. évben minőségellenőrzésre kijelölt kamarai tag könyvvizsgálók, könyvvizsgáló cégek adatairól.

A Közfelügyelet 2017. évi minőségellenőrzési tervének letöltése

Betöltés...
X