Közlemény a veszélyhelyzet alatti kamarai vizsgák megtartásáról és elhalasztásáról

Tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy a súlyosbodó járványügyi helyzetre és a pénteken megjelent védelmi intézkedésekre is figyelemmel – a vizsgákon résztvevők és a vizsgáztatók biztonságát, egészségének védelmét szem előtt tartva – az alábbi közleményt tesszük közzé a kamarai vizsgák megtartásáról, illetve elhalasztásáról.

A 2021. március 10-ére közgazdaságtan és pénzügyek tantárgyból meghirdetett írásbeli vizsgát határozatlan időre elhalasztjuk, az új időpont kitűzéséről a vírushelyzet alakulásának függvényében intézkedünk, melyről természetesen a honlapon és közvetlenül is tájékoztatást adunk. A későbbi időpontra kitűzött írásbeli vizsgák megtartásáról szintén a járványügyi helyzettől függően születik majd döntés, melyről minden érintettet tájékoztatunk.

A szóbeli vizsgák a kamara okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzatának 103. pontja, valamint a szakmai minősítő vizsgaszabályzatának 38/A. pontja alapján – az oktatási alelnök vonatkozó döntésétől függően –elektronikus kép és hang továbbítására alkalmas eszköz (videokonferencia) útján lebonyolításra kerülhetnek, az oktatási bizottság által korábban meghatározott veszélyhelyzet alatti online szóbeli vizsgák lebonyolításának eljárásrendje szerint.

Felhívjuk a hallgatók szíves figyelmét arra, hogy a kamarai alapszabály 314. n) pontja alapján a kamara elnöke a veszélyhelyzet kihirdetése esetén a képzéssel kapcsolatos határidőket a veszélyhelyzet időtartamával meghosszabbíthatja; e szabályzati felhatalmazást is igénybe véve törekszünk arra, hogy a vizsgák elhalasztása miatt joghátrány senkit ne érjen.

  

Magyar Könyvvizsgálói Kamara
Oktatási Bizottsága

  

Betöltés...
X