Új IFAC digitális platform segíti a közszféra átmenetét a pénzszemléletű számvitelről az eredményszemléletű számvitelre

A magas színvonalú nemzetközi standardok kidolgozásához, elfogadásához és végrehajtásához való hozzájárulás és azok előmozdítása érdekében az IFAC új digitális platformot indított „Pathways to Accrual” címen, amely hasznos forrásokhoz való központi hozzáférési pontot biztosít az olyan kormányok és más közszférabeli szervezetek számára, amelyek a pénzszemléletűről az eredményszemléletű számvitelre való áttérést terveznek és hajtanak végre, beleértve a nemzetközi költségvetési számviteli standardok (IPSAS) elfogadását és végrehajtását.

Annak érdekében, hogy a közszférabeli szervezeteket átgondolt és zökkenőmentes átmenethez szükséges eszközökkel lássák el, a platform:

  • Felvázolja az eredményszemléletű számvitel befogadásának és implementálásának előnyeit és következményeit, beleértve az IPSAS-t is.
  • Meghatározza a minőségi államháztartási gazdálkodás alapjait, amelyek elengedhetetlenek a közszolgáltatások hatékony és eredményes nyújtásához, az átlátható államháztartáshoz, valamint a kormány és a polgárok közötti bizalomhoz.
  • Több tranzíciós lehetőséget mutat be az eredményszemléletű számvitel implementálásához.
  • Azonosítja az eszközök, kötelezettségek, bevételek és kiadások kimutatásával kapcsolatos főbb feladatokat, beleértve a pénzügyi kimutatásokban szereplő elemek azonosításával és értékelésével kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat.
  • Gyakorlati javaslatokat, útmutatást és esettanulmányokat ad más szervezetek és joghatóságok tapasztalatai alapján.
  • Más, hasznos forrásokra mutató hivatkozásokat tartalmaz, amelyek segítik a szervezeteket abban, hogy egyedi körülményeiknek legmegfelelőbb döntéseket hozzák meg.

A digitális platform elérhetősége

  

Szakértői Bizottság

   

Betöltés...
X