Két új résszel gazdagodott a Pénzmosás elleni védekezésről szóló IFAC-ICAEW oktatási segédanyag

Az ismertetők célja, hogy a szakma résztvevői jobban megismerjék, és átlássák, hogy mit is jelent a pénzmosás, a gyakorlatban milyen ismertetőjegyei vannak, milyen kockázatokkal kell szembenézniük a könyvvizsgálóknak, és mit tehetnek ezen kockázatok mérséklése érdekében.

A nyolcadik rész az olyan újkeletű bűnözési tendenciákat vizsgálja, mint az emberkereskedelem és a terrorizmus finanszírozása, valamint, hogy a pénzmosás milyen szerepet játszik mindezekben.

A kilencedik rész azt vizsgálja, hogy a számviteli szakembereknek milyen eszközök állnak rendelkezésére a pénzmosás kezelésére, amennyiben felmerül annak gyanúja.

A segédanyagok könnyen hozzáférhetők, felhasználóbarátok, és hasznos forrásként szolgálnak azoknak a kisebb könyvvizsgáló cégeknek és egyéni könyvvizsgálóknak, akik kevésbé jártasak a pénzmosás elleni védekezés témakörében, de ajánljuk azoknak is, akik az ismereteiket frissíteni szeretnék.

A széleskörű alkalmazhatóságra törekedve ez az ismeretterjesztő sorozat a globális pénzmosás elleni és terrorizmus-finanszírozás elleni szervezet, a FATF (Financial Action Task Force) kockázat-alapú megközelítésére épül.

A sorozat új részei az alábbi linkeken érhetők el:
Anti-Money Laundering, The Basics, Installment 8 - Crime Trends | IFAC
Anti-Money Laundering, The Basics, Installment 9 - Tools to Fight Back | IFAC

   

Szakértői Bizottság

   

Betöltés...
X