Az IAASB közzétette felülvizsgált 2020-2021-es munkaprogramját

A közfelügyeleti bizottsággal folytatott konzultációkat követően az IAASB (Nemzetközi Könyvvizsgálati és Bizonyosságot Nyújtó Szolgáltatási Standardok Testület) közzétette felülvizsgált részletes munkatervét, amely felülírja a 2021 februárjában közzétett munkatervet. A munkaterv felülvizsgálatára annak érdekében került sor, hogy figyelembe vegyék a COVID-19 világjárványnak az igazgatótanács működésére gyakorolt folyamatos hatását, valamint az érdekelt felekre gyakorolt hatását az új standardok implementálása tekintetében.

Az új munkaterv két jelentős közérdekű dokumentumot rangsorol prioritásként:

  1. a csoportra vonatkozó pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatáról szóló módosított ISA 600 véglegesítését (előreláthatólag a 2021. decemberi IAASB-ülést követően várható), valamint
  2. a kevésbé összetett szervezetek (kkv-k) pénzügyi kimutatásainak könyvvizsgálatára vonatkozó standardjavaslat nyilvános konzultációjának véglegesítését (előreláthatólag a 2021. júniusi IAASB-ülést követően várható).

A munkaterv egyéb módosításai közé tartoznak a Fraud (csalás) és a Going Concern (a vállalkozás folytatásának elve) témákkal kapcsolatos projektjavaslatok és az ISA 500 (Könyvvizsgálati bizonyítékok) expozíciós tervezet időzítésének felülvizsgálata.

A felülvizsgált munkaterv az IAASB honlapján érhető el: IAASB Revised Detailed Work Plan Table 2020-2021 | IFAC

Szakértői Bizottság

     

Betöltés...
X