IAASB párizsi konferencia: Válasz a Kevésbé Összetett Szervezetekkel kapcsolatos kihívásokra

Publikáció a kis- és nem-komplex szervezetek könyvvizsgálati szabványainak egyszerűsítése címmelA 2019. május 16-17-én Párizsban tartott konferencia első napja a kevésbé összetett szervezetek könyvvizsgálatáról szólt, míg a második napon az etikai és minőség-menedzsment kérdéseit elemezte. A kevésbé összetett szervezetek könyvvizsgálata kérdéskörben kiemelt szerepet kapott témák: a könyvvizsgálat értéke, az egyes országok nemzeti kezdeményezései, valamint az ISA-k használatával kapcsolatos kihívások alapvető okainak és a lehetséges IAASB-akcióterveknek megvitatása voltak.

  

A konferencián – az előző cikkben említett – Vitairat is bemutatásra került, melyre szeptember 12-ig várják az észrevételeket. Továbbá megemlítették az Accountancy Europe válaszát, amely egy gondolat-ébresztő, a lehetséges megoldásokat kereső 2018-as publikáció: A kis- és nem-komplex szervezetek könyvvizsgálati szabványainak egyszerűsítése címmel. Az Accountancy Europe KKV csoportjának elnökével, Kai Morten Hagen-nel készített interjú elérhető a linkre kattintva, aki a megoldásokat kidolgozó munkát vezeti.

Emellett megtudtuk, hogy az IAASB kérdőíves felmérést is tervez, hogy a konzultációban eddig szerepet nem vállaló érdekeltek véleményét is megismerje.

A párizsi konferencia következtetéseképp az IAASB elkötelezte magát arra, hogy mielőbbi megoldást találjon a kevésbé összetett szervezetek könyvvizsgálatának egységes kezelésében, valamint ígéretet tett, hogy 2 éven belül újra találkoznak Párizsban, ahol már a megoldást mutatják be.

  

Betöltés...
X