Gyakran Ismételt Kérdések az IESBA kódex díj rendelkezéseinek felülvizsgálatáról

Az IESBA munkatársai közzétettek egy sor gyakran feltett kérdést az IESBA kódex díjjal kapcsolatos felülvizsgált rendelkezéseiről. A kérdéseket az érdekelt csoportok széles körével folytatott kiterjedt megbeszélések és konzultációk, valamint az IESBA-n belül a standard kidolgozása és véglegesítése során folytatott saját megbeszélések alapján alakították ki.
A kiadvány célja, hogy kiemelje, bemutassa vagy megmagyarázza a kódex díjjal kapcsolatos felülvizsgált rendelkezéseinek szempontjait, és ezáltal segítse azok megfelelő alkalmazását.

Célja, hogy kiegészítse a standard „Basis for Conclusion” kiadványát, és segítse a nemzeti standardalkotási szervezeteket, a szakmai szervezeteket és a könyvvizsgálókat a felülvizsgált rendelkezések implementálása és alkalmazása során. A kiadvány célja továbbá, hogy segítse a szabályozókat és a közfelügyeleti szerveket, a vállalatirányítási közösséget, a befektetőket, a beszámolókészítőket, az oktatási szerveket vagy intézményeket, valamint más érdekelt feleket a felülvizsgált standard megértésében és alkalmazásában.

A felülvizsgált standard számos témával foglalkozik, ideértve az audit ügyfél által fizetett díjakból származó függetlenségi fenyegetéseket (beleértve a könyvvizsgálattól eltérő szolgáltatások díjait), a díjfüggőséget és a díjjal kapcsolatos információk átláthatóságát az irányítással megbízottak és a nyilvánosság számára, a közérdeklődésre számot tartó szervezetek esetében.

A kiadvány a következő oldalon érhető el:
IESBA Staff Questions & Answers Revised Fee-related Provisions of the Code | ifac.org

   

Szakértői Bizottság

  

Betöltés...
X