Az IFAC támogatja az IOSCO jövőképét a befektető központú fenntarthatósági standardok globális alapelveiről

Az IFAC üdvözli az IOSCO (Értékpapír Bizottságok Nemzetközi Szervezete) új jelentését, amelyben kifejti az IFRS Alapítványnak a befektető központú fenntarthatósági standardok globális alapelveire vonatkozó elképzeléseit és elvárásait.

Az IFAC régóta támogatja, hogy az IFRS Alapítvány hozzon létre egy nemzetközi fenntarthatósági standardalkotó testületet (ISSB), amely a vállalati értékteremtésre összpontosít, és amely az úgynevezett building blocks approach-ra épül. Az IFRS Alapítvány kezdeményezésének sikeréhez elengedhetetlen az olyan hatóságok erőteljes támogatása, mint az IOSCO. Az IOSCO ezt a fontos támogatást a Fenntartható Pénzügyi Munkacsoport keretében nemrégiben megjelent publikációjával és kapcsolódó munkájával nyújtotta.

Az IFAC kifejezetten egyetért az IOSCO elemzésével, amely szerint a befektetők jelenleg nem kapják meg a fenntarthatósági közzétételekből a szükséges információkat; valamint azzal, hogy az IFRS Alapítvány az IASB mellett hozzon létre egy külön ISSB-t; hogy az ISSB-nek a meglévő munkára kell építenie; és hogy egy rugalmas globális rendszert kell létrehoznunk, amely building blocks approach megközelítésen alapul.

Az IFAC továbbra is támogatja az IOSCO-t és az IFRS Alapítványt az ISSB létrehozásában. Mivel a fókusz továbbra is a globális fenntarthatósággal kapcsolatos jelentéstételi standardok harmonizálására irányul, az IFAC elindított egy olyan munkafolyamatot is, amely a fenntarthatósági információkkal kapcsolatos globális bizonyosságnyújtásra összpontosít, és szorosan együttműködik az IOSCO-val minden kapcsolódó befektetővédelmi kérdésben.

Tovább az IFAC honlapján található cikkre: IFAC Supports IOSCO’s Vision for a Global Baseline of Investor-Focused Sustainability Standards | IFAC

   

Szakértői Bizottság

    

Betöltés...
X