Megjelent a 2020. évi IAASB Kézikönyv

Megjelent az új, egységes szerkezetű „A nemzetközi minőségellenőrzési, könyvvizsgálati, átvilágítási, egyéb bizonyosságot nyújtó és kapcsolódó IAASB Kézikönyvszolgáltatásokról szóló kézikönyv” (IAASB Kézikönyv).
A kézikönyv tartalmazza az összes nemzetközi minőségellenőrzési, könyvvizsgálati, átvilágítási, az egyéb bizonyosságot nyújtó, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó standard hatályos változatát, így az ISA 540 (Felülvizsgált) könyvvizsgálati standardot is, valamint az IESBA etikai kódex változásának átvezetését a többi standardra vonatkozóan.

A kézikönyv hátuljában kaptak helyett azok a standardok, melyeket már kihirdettek, de hatálybalépési időpontjuk későbbi lesz, így például:

  • ISA 315 (Felülvizsgált) standard a lényeges hibás állítás kockázatainak azonosításáról és felméréséről, valamint ezen standard módosításainak hatása a többi standard vonatkozásában
  • Az új nemzetközi minőségbiztosítási standardcsomag, az ISQM 1, ISQM 2 és ISA 220 (Felülvizsgált) standard, illetve az ezen standardokból adódó módosítások a többi standardban.
  • ISRS 4400 (Felülvizsgált) standard a pénzügyi információk megállapodás szerinti vizsgálatának végrehajtásáról szóló megbízásokról.

Az első teljes terjedelmében digitális IAASB kézikönyv hamarosan elérhető lesz egy új webes alkalmazásban, az e-International Standards (eIS)-ben.

A kézikönyv letölthető az IAASB weboldaláról:
2020 Handbook of International Quality Control, Auditing, Review, Other Assurance, and Related Services Pronouncements | IFAC (iaasb.org)

  

Szakértői Bizottság

    

Betöltés...
X