Széles körben támogatják az IAASB audit jelentésről szóló standardjait

2015-ben az IAASB új könyvvizsgálói jelentésről szóló standardokat adott ki a könyvvizsgálói jelentés közérdekű kommunikatív értékének, átláthatóságának és relevanciájának növelése érdekében.
2021. júniusában, nyilvános konzultációt követően az IAASB publikálta a visszajelzésekről készült jelentését. Az érdekelt felek széles körben támogatták a standardokat és az ezek alapján kidolgozott könyvvizsgálói jelentést, és jelezték, hogy a standardok megfeleltek az IAASB célkitűzéseinek.

A jelentés összefoglalja a legfontosabb témákat és nézeteket, amelyeket az érdekelt felek megosztottak az IAASB-vel az implementációt követően. Az érdekelt felek számára 3 kiemelt terület volt a könyvvizsgálói jelentést illetően: a kulcsfontosságú könyvvizsgálati kérdések (KAM-ok), a vállalkozás folytatásának elve és az Egyéb információk a könyvvizsgálói jelentésben.

Az IAASB könyvvizsgálói jelentésekkel foglalkozó végrehajtási munkacsoportja az implementációt követő felülvizsgálati ajánlásainak kidolgozása során (melynek esedékessége 2021. szeptember) mérlegeli ezeket a visszajelzéseket.

A jelentés elérhetősége: IAASB Feedback statement auditor reporting implementation review | IFAC

  

Szakértői Bizottság

     

Betöltés...
X