Kevin Dacey-t újraválasztották az IFAC vezérigazgatójának a következő ciklusra

Az IFAC, a Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége bejelentette, hogy Kevin Dancey marad a szövetség vezérigazgatója a következő 2021. június 1-től 2024. május 31-ig tartó ciklusra.

Mr. Dancey, aki 2019 óta vezeti a szervezetet, fontos iránymutatást adott a Monitoring csoport, a Közfelügyeleti bizottság, a Globális Közpolitikai bizottság és a független standardalkotó testületek által felvetett kérdések és kezdeményezések tekintetében, miközben a COVID-19 világjárvány által előidézett külső kihívásokat is kezelte.

„Kevin állhatatos vezetése a számviteli szakmát és az IFAC tagságát jelenleg érintő kérdésekben felbecsülhetetlen értékű"

– mondta Alan Johnson, az IFAC újonnan megválasztott elnöke.

"Az IFAC azon képessége, hogy világszerte több mint hárommillió könyvvizsgáló hangjaként szóljon, rendkívüli fontosságú a számviteli szakma és a globális pénzügyi architektúra szempontjából, és ez a hang erősebb Kevinnel, a szervezet vezérigazgatójával."

Mr. Dancey új korszakot nyitott az IFAC számára az érdekképviselet, a tájékoztatás és a globális érdekcsoportokkal való együttműködés tekintetében. A nemzetközi fenntarthatósági standardalkotó testület létrehozására irányuló közelmúltbeli cselekvésre való felhívástól kezdve az OECD-vel, a G20-akkal és másokkal való kapcsolatokig Mr. Dancey új és pozitív irányba vezette az IFAC-ot.

Mr. Dancey újraválasztását az IFAC tagszervezeti tanácsának 2020. évi ülésén jelentették be, amelyet november 11–12-én virtuális tanácskozás formájában tartottak.

Tovább a teljes cikkre

Szakértői Bizottság

Betöltés...
X