Az IFAC Alan Johnsont jelölte az IFAC elnökének

Az IFAC, a Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége bejelentette, hogy Alan Johnsont választotta elnökének. Mr. Johnson 2 éves megbízatással fogja betölteni a posztot 2022 novemberéig. Mr. Johnson korábban a szervezet alelnöki tisztségét töltötte be 2018 novembere óta. Az IFAC igazgatótanács tagjairól és az IFAC alelnökének kinevezéséről is hírt adunk.

Mr. Johnson egy évtizeddel ezelőtt kezdte el az IFAC-on belüli tevékenységét, amikor csatlakozott az Üzleti területen működő könyvvizsgálók testületéhez. 2015-ben választották az IFAC Igazgatótanácsának (Board) tagjává. 2018 óta az IFAC tervezési és pénzügyi bizottságának elnöke, segíti az IFAC új stratégiai tervének kidolgozását, és képviselte a szervezetet különböző nemzetközi fórumokon és rendezvényeken.

„Az IFAC, a közérdeket szolgálva, kritikus szerepet játszik a fenntartható gazdasági fejlődés és a nemzetközi standardok kidolgozásának támogatásában" – mondta Mr. Johnson. "Az IFAC minden évben szakértői útmutatást és tanácsadást nyújt tagszervezeteinknek és az általuk világszerte képviselt több millió könyvvizsgálónak. Izgatottan várom az együttműködést az IFAC igazgatóságával, menedzsmentjével, valamint a tagszervezetekkel, hogy folytatni tudjuk támogató tevékenységünket ezekben a példátlan kihívásokkal teli időkben.”

  

Asmaa Resmoukit jelölték az IFAC alelnökének

Az IFAC bejelentette Asmaa Resmouki alelnökké választását is. Ms. Resmouki 2018 óta az IFAC igazgatótanácsának tagja, 2019 óta pedig az Irányítási bizottság elnöke. A több mint 28 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Ms. Resmouki a Deloitte és az EY marokkói könyvvizsgáló partnere volt, valamint betöltötte a Pánafrikai Könyvvizsgálók Szövetségének alelnöki és elnöki tisztségét. Jelenleg saját cégét vezeti, a Resmouki Consulting-ot.

  

Az IFAC új tagokat választott az Igazgatótanácsba

Az IFAC új igazgatósági tagokat választott, és ezzel az IFAC történelmében második alkalommal megőrizte a női többséget az igazgatótanácsban. Az IFAC büszke arra, hogy az elmúlt évtizedben javította a nemek közötti egyensúlyt az igazgatótanácsban és a tanácsadó testületekben.

A fenti kinevezéseket az IFAC tagszervezeti tanácsának 2020. évi ülésén jelentették be, amelyet november 11–12-én virtuális tanácskozás formájában tartottak.

Bővebb információ a kinevezésekről elérhető angol nyelven az IFAC honlapján.

  

Szakértői Bizottság

  

Betöltés...
X