Az IFAC üdvözli a World Economic Forum keretelvét a pénzügyi bűnözés elleni küzdelemben

A World Economic Forum által közzétett Unifying Framework elnevezésű dokumentum egy jelentős lépést jelent a pénzügyi bűncselekmények, különösen a pénzmosás, az illegális pénzmozgások és a korrupció megelőzésén vagy annak megakadályozásán dolgozó úgynevezett kapuőrök (Gatekeepers) – mint például könyvelők, bankárok és ügyvédek – fontos munkájára való figyelemfelhívásban.

Ennek a munkának a támogatásával az IFAC reméli, hogy más kapuőri szakmákat is inspirálhatnak arra, hogy ahhoz hasonló etikai keretszabályokat fogadjanak el, mint amilyen az IESBA által kiadott „Nemzetközi etikai kódex kamarai tag könyvvizsgálóknak (a nemzetközi függetlenségi standardokkal egybefoglalva)” című etikai kódex.

Kevin Dancey, az IFAC vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy „A Fórum új kiadványa összhangban van a kódex elveivel, amely a világszerte körülbelül 180 szakmai szervezetben tagként jelenlévő mintegy 3 millió számviteli szakember magatartását szabályozza. Arra ösztönözzük a többi kapuőr szakmát minden ágazatban, hogy modellként tekintsenek a kódexre.”

A World Economic Forum által publikált keretelv az alábbi linken érhető el:
WEF Gatekeepers A Unifying Framework 2021 (weforum.org)

  

Szakértői Bizottság

     

Betöltés...
X