Európai tanulmány a könyvvizsgálói jelentés továbbfejlesztéséről (angol nyelven)

Az IFAC Nemzetközi Könyvvizsgálati és Bizonyosságot nyújtó szolgáltatási Standard Testülete javaslatokat fogalmazott meg arról, hogy milyennek kellene lenni az auditált pénzügyi beszámolókról szóló jelentéseknek. Ezek a javaslatok módosítanának számos meglévő nemzetközi standardot (ISA 260, 570, 700, 705 és 706) és egy új (ISA 701) is napvilágot látna. Az új standard meghatározza azokat a kulcsfontosságú elemeket, melyeket a független könyvvizsgálói jelentés mindenképp kell, hogy tartalmazzon. Többek között megtalálható benne egy minta a független könyvvizsgálói jelentésre is.

Az IFAC javaslatait összefoglaló anyag az alábbi linken érhető el:
https://www.ifac.org/sites/default/files/publications/files/Complete%20ED,%20Reporting%20on%20Audited%20Financial%20Statements.pdf

Ezekről a javaslatokról az EFAA (egy, kisebb könyvvizsgáló társaságokat tömörítő európai szervezet) készített egy tanulmányt, melyet megjelentetett a honlapján. A tanulmány egy közvéleménykutatás eredményeit foglalja össze, melyben 52 ország szakemberei vettek részt. Ezzel az EFAA reflektál az IFAC elképzeléseire. Az EFAA azzal a kéréssel fordult az európai szakmai szervezetekhez - így a Magyar Könyvvizsgálói Kamarához - hogy tegyenek észrevételeket a tanulmányra, mely az alábbi linken érhető el:
http://www.efaa.com/files/pdf/Publications/Consultations/EFAA%20AUD_REP%20SURVEY%20published%204%20March%202014.pdf

Megkérjük tisztelt könyvvizsgáló kollégákat, hogy lehetőség szerint tekintsék át és küldjék el észrevételeiket az international@mkvk.hu e-mail címre.

Közreműködésüket ezúton is köszönjük.

dr. Ladó Judit
Szakmai alelnök
 dr. Eperjesi Ferenc
Nemzetközi alelnök

 


 

Betöltés...
X