Új Accountancy Europe publikációk a nem könyvvizsgálati szolgáltatásokról, valamint a könyvvizsgálók kötelező rotációjáról

Az Audit Bizottságok döntő szerepet játszanak az erős vállalatirányítás előmozdításában a kockázatfelügyelMegjelent az Accountancy Europe két új publikációja, a nem könyvvizsgálati szolgáltatásokról és a könyvvizsgálók kötelező rotációjáról, melyek rávilágítanak arra, hogy 30 európai ország mennyire eltérő módon hajtotta végre a 2014. évi uniós audit irányelv szabályait ezeken a területeken.

Ez különösen annak köszönhető, hogy a kapcsolódó tagállami opciók lehetővé teszik a különböző nemzeti implementációt. A különböző nemzeti szabályok összetettséghez, további megfelelési költségekhez, valamint gyakorlati és működési nehézségekhez vezetnek a nemzetközileg működő vállalatok és könyvvizsgáló cégek számára.etben, a belső ellenőrzésben, a vállalati jelentéstételben és a könyvvizsgálatban való részvételük révén.

Ezért az Accountancy Europe azt javasolja, hogy egyszerűsítsék a nem könyvvizsgálati szolgáltatásokra és a könyvvizsgálók rotációjára vonatkozó szabályokat, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsenek Európában.

A kiadványokkal az Accountancy Europe arra törekszik, hogy tájékoztassák a politikai döntéshozókat az Európai Bizottság vállalati jelentéstételre vonatkozó, folyamatban lévő kezdeményezésével összefüggésben.

A publikációk az alábbi linkről érhetők el:
NAS-2022_Accountancy_EU.pdf (accountancyeurope.eu)
Audit-Rotation-2022_Accountancy_EU.pdf (accountancyeurope.eu)
 

  

Szakértői Bizottság

    

Betöltés...
X