Accountancy Europe vitaanyag: a fenntarthatósággal kapcsolatos bizonyosságnyújtás a CSRD keretében

Az Európai Bizottság vállalati fenntarthatósági jelentéstételi irányelvre (CSRD) vonatkozó javaslata uniós szintű követelményt vezet be a fenntarthatósági információkkal kapcsolatos korlátozott bizonyosságnyújtásra vonatkozóan, azzal a végső céllal, hogy hosszabb távon ez kellő bizonyosságra változzon.

A könyvvizsgálók több mint két évtizede nyújtanak bizonyosságot nyújtó szolgáltatásokat a fenntarthatósági információkkal kapcsolatban az Európai Unió (EU) vállalatai számára. Szakértelemmel rendelkeznek ezen a területen, amelyet az általuk követett szakmai keretelvek és standardok támogatnak.

Ez a vitaanyag betekintést nyújt a gyakorlatból az új bizonyosságnyújtási követelménnyel kapcsolatos kulcsfontosságú kérdésekbe, és kérdéseket vet fel az érdekelt feleknek, beleértve a politikai döntéshozókat és a standardalkotókat is, hogy közös megegyezésre jussanak a gyakorlati következményekről. Ezeknek a kérdéseknek a korai megvitatása biztosítani fogja a bizonyosságot nyújtó szolgáltatások magas színvonalú és következetes alkalmazását az egész EU-ban.

A vitaanyag letölthető innen:
220401-Sustainability-assurance-under-the-CSRD-1-1.pdf (accountancyeurope.eu)

  

Szakértői Bizottság

    

Betöltés...
X