Könyvvizsgálati kötelezettség Európában – 2020-as frissítés

Könyvvizsgálati kötelezettségre meghatározott küszöbértékek EurópábanA Könyvvizsgálók Európai Szervezete, az Accountancy Europe frissítette arra vonatkozó felmérését, hogy a 2013-as Számviteli Irányelv elfogadása óta az egyes EU tagállamok milyen irányban változtatták a könyvvizsgálati kötelezettségre meghatározott küszöbértékeket.

A felmérés alapján 4 uniós tagállamban (Ciprus, Észtország, Olaszország és Románia) csökkentették, míg 4 másik tagállamban (Dánia, Franciaország, Írország és Szlovákia) emelték a korábbi könyvvizsgálati küszöbértékeket 2016 és 2020 között. Összességében megállapítható, hogy nincs egyértelmű tendencia sem a küszöbértékek csökkentése, sem pedig azok emelése irányában. A tagállamok szerteágazó nézeteket vallanak e téren, és érvényre juttatják saját nemzeti politikájukat. Továbbra is közös érdek viszont az, hogy a kisvállalkozások is felismerjék és igénybe vegyék azokat a minőségi szolgáltatásokat, amelyek növelik a bizalmat az általuk szolgáltatott információkkal kapcsolatban.

A felmérés eredménye, és a tagállamokban jelenleg alkalmazott könyvvizsgálati határértékek megtekinthetők az Accountancy Europe Audit exemption thresholds in Europe felmérésében.

  

Szakértői Bizottság

Betöltés...
X