Accountancy Europe kiadvány: KKV kockázatkezelés- Fizetésképtelenség címmel

Európában évente mintegy 200 000 vállalat megy csődbe, ami 1,7 millió munkahely megszűnésével jár. A COVID-19 válság és gazdasági visszaesés tovább rontotta a helyzetet, és példátlanul nagy terhet rótt Európa kis- és középvállalkozásaira (KKV-k). A legrosszabb pedig még hátravan, mivel a kormányok előbb-utóbb berekesztik a jelenlegi COVID támogatási intézkedéseket.

  

A pénzügyi nehézségek és a fizetésképtelenség visszatérő kockázatot jelentenek a kisvállalkozások számára. A vállalkozók a saját vállalkozásuk működtetésének és irányításának szakértői, de különösen a kisebb vállalatok számára nehéz erőforrásokat fordítani arra, hogy felmérjék az üzleti tevékenységüket érintő összes lehetséges kockázatot.

A könyvelők segíthetik a KKV-k vezetését feladataik ellátásában, biztosíthatják, hogy a vállalkozás fenntartható módon működjön, és hogy a pénzügyek rendben legyenek.

A kiadvány felvázolja a KKV-k előtt álló főbb fizetésképtelenségi kockázatokat és kihívásokat. Kiemeli, hogy a számviteli szakemberek milyen szerepet játszhatnak a kockázatok kezelésében az azokra való felkészülésben, a figyelmeztető jelek azonosításában, KKV ügyfeleik jobb kiszolgálása érdekében. A kiadvány két ellenőrző listát is tartalmaz, amelyek támogatják a könyvelőket az ügyfeleik fizetésképtelenségi kockázatainak csökkentésére irányuló munkájában.

A teljes kiadvány angolul: Accountancy Europe SME insolvency 2021

Szakértői Bizottság

  

Betöltés...
X