Accountancy Europe – új kezdet szilárd alapokon

A korábban Európai Könyvvizsgálói Szövetségként ismert szervezet, a FEE (Fédération des Experts Comptables Européens) 2016. december 7-én (a szervezet fennállásának 30. évfordulóján) nevet változtatott. A szervezet új neve: Accountancy Europe.

Az EU intézményeit, az üzleti, az állami és a civil szférát képviselő több, mint 500 fő részvételével megtartott évfordulós rendezvényen a szervezet nem csak a múltban elért eredményekre tekintett vissza, hanem kijelölte a jövőjét meghatározó utat is. A szervezet új néven, megújult honlappal, de legfőképp új filozófiával (’Because people count’ - Mert az emberek számítanak) helyezi új alapokra működését. A rendezvényen Petr Kriz leköszönő elnök beszámolt a névváltoztatás okairól, és köszöntötte Edelfried Schneidert, az új elnököt.

Olivier Boutellis-Taft vezérigazgató beszédében elmondta, hogy a számviteli szakemberek a szaktudásukkal nem csak az üzleti élet szereplőit, hanem a döntéshozók és a civil szféra széles körét is kiszolgálják. Nekik tulajdonítható az a bizalom, megbízhatóság és átláthatóság, mely fenntarthatóvá teszi egy gazdaság működését. Az Accountancy Europe megközelítőleg 1 millió számviteli szakembert képvisel Európában, és segít megfelelni a jelen és a jövő kihívásainak.

Edelfried Schneider, újonnan megválasztott elnök hozzátette, hogy az Accountancy Europe készen áll a következő 30 évre. Ugyan a technológia folyamatosan változtatja a számviteli szakemberek munkáját, de hiszi, hogy a technika mögött rejlő ember a jövőben még jobban fog számítani. A számítógépek fel tudják ugyan dolgozni az információt, de az ember az, aki ezt értelmezi, és stratégiai tanácsokat ad. A bizalom alapfeltétel bármely társadalomban, bármely piacon és bármely üzleti tranzakcióban. Mint mondta, a számviteli szakemberek azok, akik ezt a bizalmat közvetítik.

További információ az alábbi oldalon található: www.accountancyeurope.eu
 

Betöltés...
X