A Kevésbé Összetett Szervezetek (KKV-k) könyvvizsgálatáról szóló IAASB Vitairatára adott válaszok és a továbblépési lehetőségek

Feedback statement - válasz a KKV-k könyvvizsgálatáról szóló IAASB VitairatáraA Nemzetközi Könyvvizsgálati és Bizonyosságot Nyújtó Szolgáltatási Standardok Testület (International Auditing and Assurance Standards Board, IAASB) közzétette Visszajelzési Nyilatkozatát, amely áttekintést nyújt az ezen a nyáron közreadott IAASB Kevésbé Összetett Szervezetek (KKV-k, less complex entities - LCEs) Vitairatára adott válaszokból származó legfontosabb üzenetekről.

  

A korábbi híradásunkban is szereplő Vitairat arra kereste a visszajelzéseket, hogy önálló ISA kerüljön-e kidolgozásra a kevésbé összetett szervezetek könyvvizsgálatára, vagy a meglévő ISA-kat egészítsék-e ki ezen szervezetek könyvvizsgálatának sajátosságaival.

Az IAASB az alábbiakat emeli ki a visszajelzések közül

  • A válaszadók úgy vélik, hogy az ISA-k felülvizsgálata lenne a leghatékonyabb megoldás a kérdések és kihívások kezelésére, ám elismerik, hogy ez nem lenne gyors megoldás.
  • A különálló szabvány kidolgozását a válaszadók gyorsabb megoldásnak tekintik.
  • Útmutató készítését nem tekintik önálló megoldásnak.
  • Összességében az IAASB-t arra ösztönzik a válaszadók, hogy mérlegelje az egyes megközelítések kombinációját a kérdések megoldásához, amely összhangban áll azzal, amit az Accountancy Europe válaszában javasolt az IAASB-nek.

Továbblépési lehetőségek

Az IAASB folytatja az érdekelt felektől érkező visszajelzéseit elemzését, hogy segítsen meghatározni a továbblépés irányát. Az információgyűjtési tevékenység 2020 júniusáig folytatódik, amikorra az IAASB döntés hoz a követendő irányokról.

  

Forrás: Accountancy Europe hírlevél

  

Szakértői Bizottság

Betöltés...
X