Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Mezőgazdasági vállalkozások könyvvizsgálatának ágazati módszertani füzete - 2006

A mezőgazdasági vállalkozások könyvvizsgálatára kidolgozott módszertani füzet elsődleges célja támogatni a könyvvizsgálókat abban, hogy megismerjék az agrárágazat specialitásait, megfelelő módszereket kapjanak a termelés, a támogatások igénybevétele és elszámolása, valamint a környezetvédelmi feladatok könyvvizsgálata területén. A módszertani füzet kitér arra is, hogy a sajátosságok hogyan értelmezhetők a nemzeti könyvvizsgálati standardok keretében.

A segédlet a könyvvizsgálati munkafolyamatokon keresztül vezeti végig az olvasót, kitérve az egyes standardok előírásaira, bemutatva, hogy hol, milyen speciális feladatokat és szempontokat kell figyelembe venni a könyvvizsgálónak a standardok alkalmazása során.

A füzet tartalmazza a könyvvizsgálathoz szükséges speciális munkalapokat, kérdőíveket és kontrol teszteket, melyek a mezőgazdasági vállalkozások ellenőrzésekor javasoltak.

A módszertani füzet Függelékként tárgyalja a sajátos mezőgazdasági területek könyvviteli elszámolását és az önköltség javasolt megállapítását.

Az összeállítás a 2006. július 31-én érvényes jogszabályokat, valamint az ezen időpontban érvényes magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok előírásait tartalmazza.

A módszertani füzetben az MKVK által kidolgozott, „Kisvállalkozások könyvvizsgálatának speciális szempontjai" című kiadvány dokumentációs rendszere került felhasználásra.

Letöltés

Betöltés...
X