Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Építőipari vállalkozások könyvvizsgálatának speciális feladatai

Az építőipar módszertani füzet elsődleges célja támogatni a könyvvizsgálókat abban, hogy megismerjék az építőipari vállalkozások sajátosságait, és azt, hogy ezek a sajátosságok hogyan értelmezhetők a nemzeti könyvvizsgálati standardok keretében.

A segédlet a könyvvizsgálati standardokon végig vezetve bemutatja, hogy hol, melyik standardnál és milyen speciális szempontokat kell figyelembe venni a könyvvizsgálat során, kezdve az elfogadást megelőző ismeretektől, a záradék illetve a záradékot is tartalmazó könyvvizsgáló jelentés összeállításáig.

A füzet munkalapokat, kontrol teszteket mutat be, melyet az építőipari vállalkozások ellenőrzése során javasolt alkalmazni.

Végül a kiadvány melléklete felsorolásszerűen tartalmazza mindazokat a jogszabályokat, melyeket szükséges, javasolt és célszerű ismerni a könyvvizsgálónak az audit során.

Az összeállítás során a 2006. július 31-én érvényes jogszabályok, valamint az ezen időpontban érvényes magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok előírásai kerültek figyelembevételre.

Letöltés

Betöltés...
X