Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Pályázati felhívás okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKVK) pályázatot hirdet okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására. A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 142. § (2) bekezdése értelmében a vizsgabizottság vizsgáztató tagja olyan szakember lehet, aki a vizsga tárgyában megfelelő elméleti tudással és gyakorlati (oktatási és vizsgáztatási) tapasztalatokkal rendelkezik. Felhívjuk a figyelmüket, hogy vizsgáztatói feladatok ellátására pályázni kizárólag az adott tárgyból minősített oktatói címmel rendelkező személyeknek lehet.

A vizsgabizottság vizsgáztató tagjává a számvitel és elemzés, valamint a könyvvizsgálat és ellenőrzés modulok vizsgáinak esetében csak kamarai tag könyvvizsgáló nevezhető ki. Az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzat I) fejezetének 73. pontja szerint a vizsgabizottság vizsgáztató tagjának csak minősített oktató kérhető fel. Egy pályázó több modulhoz kapcsolódó vizsgáztatói kinevezésre is pályázhat.

Pályázni csak magánszemélyként, a kamaránál beszerezhető illetve a honlapról letölthető adatlaponlehet.

A pályázati adatlaphoz csatolni kell maximum 1 oldal terjedelmű szakmai önéletrajzot.

A vizsgáztatók kinevezése 5 évre szól.

A pályázatok benyújtási határideje: 2011. március 15.

A pályázatokat az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület – az oktatási bizottság egyetértésével – 30 napon belül bírálja el. Az elfogadott pályázóknak az okleveles könyvvizsgálói képzés vizsgáztatói névjegyzékébe történő felvételéhez a kamara elnökségének jóváhagyása szükséges, amely a számviteli szabályozásért felelős miniszter egyetértésével válik hatályossá. A vizsgabizottságok tagjainak száma tantárgyanként nem haladhatja meg a 20 főt.

A pályázat elbírálásának eredményét a főtitkári hivatal közli a pályázókkal és egyidejűleg a vizsgáztatói névjegyzéket a kamara honlapján és a kamara lapjában közzéteszi. A vizsgáztatók nyilvántartását a főtitkári hivatal vezeti.

A pályázatokat a következő címre kérjük benyújtani: Magyar Könyvvizsgálói Kamara Főtitkári Hivatala 1373 Budapest 5, Pf. 587.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető: az oktatási bizottság munkatársától, Máté Annától, telefonszám: 473-45-00, 473-45-41.
 

Budapest, 2011. február 09.

Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület

Pályázati adatlap letöltése
 

Figyelem! Az Adózás tantárgy vizsgáztatói feladatainak ellátására jelen pályázat keretében NEM lehet pályázni, mivel a kinevezések 2014. május 28-ig érvényesek.

Betöltés...
X