Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Pályázati felhívás - vizsgáztató

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara pályázatot hirdet okleveles könyvvizsgálói képzésben jogi ismeretek, adózási ismeretek, szervezeti és vezetési ismeretek, közgazdaságtan és pénzügyek, számviteli információs rendszerek modulokhoz kapcsolódó vizsgáztatói feladatok ellátására

Az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzat I) fejezetének 73. pontjára tekintettel pályázatot ír ki az okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására.

Pályázni csak magánszemélyként, a kamaránál beszerezhető, illetve a honlapról letölthető adatlaponlehet. A pályázati adatlaphoz csatolni kell a pályázó szakmai önéletrajzát.

A pályázatok beérkezési határideje: 2018. október 28. napja.

A vizsgáztatói feladatok ellátásának feltételei:

  • A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 142. §-ának (2) bekezdése értelmében a vizsgabizottság vizsgáztató tagja olyan szakember lehet, aki a vizsga tárgyában megfelelő elméleti tudással és gyakorlati (oktatási és vizsgáztatási) tapasztalatokkal rendelkezik.
  • Az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzat I) fejezetének 73. pontja szerint – figyelemmel a Kkt. 94. §-ának (2) bekezdése is – a vizsgabizottság vizsgáztató tagjának csak minősített oktató kérhető fel.
  • A vizsgabizottság vizsgáztató tagjává a számvitel és elemzés, valamint a könyvvizsgálat és ellenőrzés modulok vizsgáinak esetében csak kamarai tag könyvvizsgáló nevezhető ki.

A vizsgáztatók kinevezése 5 évre szól.

A pályázatokat a benyújtási határidő lejártát követően az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület bírálja el. Az elfogadott pályázóknak az okleveles könyvvizsgálói képzés vizsgáztatói névjegyzékébe történő felvételéhez a kamara elnökségének jóváhagyása szükséges, amely a közfelügyeleti hatóság egyetértésével válik hatályossá. A kinevezett vizsgáztatók száma tantárgyanként nem haladhatja meg a 20 főt.

A pályázat elbírálásának eredményét a kamara főtitkári hivatala közli a pályázókkal és a vizsgáztatói névjegyzéket – az elnökségi, valamint miniszteri jóváhagyást követően – a kamara honlapján és a kamara lapjában (Könyvvizsgálók Lapja) közzéteszi. A vizsgáztatók nyilvántartását a kamara főtitkári hivatala vezeti.

A pályázatokat a következő címre kérjük benyújtani:
Magyar Könyvvizsgálói Kamara Főtitkári Hivatala, 1063 Budapest, Szinyei Merse u. 8.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető:
a főtitkári hivatal munkatársától, Máté Annától, a következő telefonszámon: +36 1 473-4541.

Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület

Pályázati adatlap letöltése

Betöltés...
X