Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat felhívása hitelintézetek, befektetési vállalkozások, árutőzsdei szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói számára

A hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálóinak a 2010. december 31-i beszámoló könyvvizsgálata után Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete számára külön kiegészítő jelentést kell készítenie. A kiegészítő jelentés szerkezetét és tartalmát a Felügyelet és a Kamara közös ajánlása szabályozza (ami 2009. és 2010. évben nem változott), mely mind Kamara, mind a Felügyelet honlapján megtalálható. A készítés határideje a beszámolót elfogadó közgyűlés utáni 15 nap (befektetési vállalkozások, árutőzsdei szolgáltatók esetében), illetve május 31-e (hitelintézetek és biztosítók esetében). A kiegészítő jelentés készítése mintegy 300 könyvvizsgáló kollegát érint.

 

A hitelintézeti szektor esetén, az MNB kérésének (lásd: 32/2009 (XII.1.) MNB rendelet 4. § (1)) eleget téve kérjük a bankok könyvvizsgálóit, hogy regisztráljanak az EBEAD rendszerben a melléklet szerint és a jelentésüket elektronikusan küldjék meg az MNB-nek. A takarékszövetkezetek könyvvizsgálói továbbra is postai úton juttathatják el a különjelentést a MNB-be. A PSzÁF számára továbbra is minden esetben postai úton történik a kézbesítés.

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnökségének határozata alapján ezúton kérjük az érintett könyvvizsgáló kollegákat, hogy osszák meg a kiegészítő jelentés készítése során tett észrevételeiket, javaslataikat a Tagozattal. A Tagozat Elnöksége és szakértői csoportja a beérkezett észrevételeket megtárgyalja és a jelentést készítését szabályozó Felügyelet - Kamara közös ajánlásának 2011. évi módosítása, átdolgozása során figyelembe veszi. Mind a pozitív visszajelzéseket, mind pedig a javítási lehetőségeket megfogalmazó észrevételeket szívesen fogadjuk.

Kérjük észrevételeiket, javaslataikat 2010. augusztus 5-ig juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu , fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1373 Budapest, 5. Pf.: 587.

         Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnöke

 

Betöltés...
X